Medianieuws

Merel Ek weer terug op de buis

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

MEREL EK VANDAAG INSIDE

Politiek verslaggever Merel Ek is dinsdagavond weer teruggekeerd op televisie bij haar werkgever SBS 6.

Ek trok zich terug uit het publieke debat nadat ze door FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren werd overvallen met een draaiende camera.

Ek maakte gisteren haar opwachting in de talkshow Vandaag Inside. ‘Merel Ek is weer terug. En hoe gaat het met de riooljournalistiek op dit moment in Den Haag?’, vroeg presentator Wilfred Genee aan haar. ‘Uitstekend. Ja, we gaan gestaag door. Er was even reces, dus de stank is opgetrokken’, antwoordde Ek.

De actie van Van Meijeren zorgde voor een grote rel, zowel binnen als buiten politiek Den Haag. Premier Rutte zei dat er een ‘nieuw dieptepunt bereikt was’ en de NVJ onderzocht of er mogelijk juridische stappen gezet konden worden tegen Van Meijeren. Journalisten Harm Ede Botje en Mischa Cohen bepleitten in een opiniestuk in NRC voor een ‘cordon sanitaire’ rondom Forum voor Democratie. ‘We kunnen dit niet over onze kant laten gaan. Journalisten moeten hun werk kunnen blijven doen’, reageerde Thomas Bruning, algemeen secretaris van de NVJ.

Zelf reageerde Ek in de uitzending van SBS tamelijk nuchter op de rel. ‘Even een relletje en dan weer door’, zei ze. ‘Bij het volgende relletje – wat ongetwijfeld komt, zeker als je hier blijft komen – ga je er al anders mee om, maar de eerste keer is gewoon schrikken’, reageerde presentator Johan Derksen. ‘Dat is duidelijk, ja’, antwoordde Ek. Volgens Derksen werkte de dynamiek rondom het filmpje ook ‘statusverhogend’, maar in de uitzending wilde Ek daarin niet meegaan: ‘Is dat zo?’, reageerde ze.

 

Vilamedia/Mediasite.tv