Medianieuws

SBS6 gestopt met Vet Fit

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

SBS6 trekt na drie afleveringen de stekker uit de BN'er-afvalshow Vet Fit.

De kijkcijfers van het programma van Irene Moors zijn te mager, laat de zender op Facebook weten. De afvalrace met René Froger, O'G3NE, Brace en Anne-Marie Jung gaat online wel door.

Voor Vet Fit werken de bekende Nederlanders 100 dagen lang aan een 'fittere en strakkere versie van zichzelf'. Het programma was de afgelopen drie weken op dinsdagavond te zien en trok achtereenvolgens 348.000, 242.000 en 312.000 kijkers. 'Te weinig', aldus de zender.

Online zouden zich echter 'tienduizenden' mensen hebben ingeschreven om ook de strijd met de kilo's aan te gaan. Zij blijven work-outs en recepten ontvangen, belooft SBS. Aanstaande dinsdag is nog één laatste aflevering te zien op de site van de omroep, waarna de avonturen van onder meer de O'G3NE-zussen wekelijks aan bod zullen komen in Shownieuws.

Tegenvaller voor Irene Moors

Het nieuws is ongetwijfeld een tegenvaller voor presentatrice Irene Moors, die na 26 jaar bij RTL in 2016 naar SBS verkaste. De tv-coryfee presenteerde de afgelopen jaren meerdere shows voor de zender, met wisselend succes. Het gebeurde niet eerder dat een programma van Moors zo snel van de buis verdween.

Op televisie is dinsdag in plaats van Vet fit bij SBS6 het programma Steenrijk, straatarm te zien. Die show, waarin een welvarend gezin een week lang van onderkomen en budget wisselt met een minder fortuinrijk huishouden, trok voorheen gemiddeld 1 miljoen kijkers.

AD/Mediasite.tv