Medianieuws

Het nieuwe seizoen van Naar Bed met Irene slecht van start gegaan bij SBS6

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Het zomerse weer bleek heel slecht te zijn  voor de primetime programmering van SBS6. De finale van Topper gezocht! en de start van Naar bed met Irene werden bedroevend bekeken.Over de hele breedte  zorgde het zomerweer voor  fors minder kijkers, maar SBS6 heeft er opmerkelijk genoeg het meest onder te lijden. Dat is balen voor Irene Moors die 383.000 kijkers voor de grote finale van Topper gezocht! scoorde, ruim 100.000 minder dan de halve finale een week eerder. Daarna werd het nog pijnlijker toen haar gesprek met Brigitte Kaandorp in Naar bed met Irene door slechts 207.000 kijkers werd gezien. Dat is nét genoeg voor een plek in de kijkcijfer top 25. Aansluitend ging Jeroen van den Boom van start met De beste liedjes van voor het oog en oor van een schamele 306.000 kijkers. 

RTL 4 scoort ook bij mooi zomerweer zeer slecht

Ook RTL 4 heeft weinig reden om blij te zijn met het zonnige weer. Benidorm bastards en de boefjes scoorde het bedroevend lage aantal van 334.000 kijkers. De kwartfinale van It takes 2 was met 749.000 kijkers het best bekeken programma van de zender, gevolgd door 713.000 kijkers voor een herhaling van Wie ben ik? Op de late avond scoorde de Big music quiz nog maar 272.000 kijkers.

NPO 1 weer  bovenaan ondanks het mooie weer

De NPO is niet geheel immuun voor de hitte, maar wel beter geïsoleerd dan de rest. Dagwinnaar is de laatste Mindf*ck van het seizoen. Voor het oog van 1.75 miljoen kijkers raadde Victor Mids babynamen en de dromen van Chantal Janzen. Ook bleek Hans Kazan zogenaamd al seizoenenlang in het gorillapak te zitten. Daarna scoorde de één-na-laatste aflevering van De kwis 1.39 miljoen kijkers en wisten Frans Bauer en Ik vertrek elk één miljoen kijkers te boeien. 

Televizier/Mediasite.tv