Medianieuws

Nieuwe financiële blunders in Van Onze Centen start in april bij SBS

(Leestijd: 1 minuut)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vanaf maandag 2 april duikt Kees Tol in Van Onze Centen in de verhalen achter de vaak pijnlijke en knullige verspilling van ons belastinggeld.

Van de ruim 160 miljard euro die wij elk jaar met zijn allen in de schatkist stoppen, wordt namelijk niet alles even slim, nuttig en efficiënt besteed.

 In de vorige reeks kwam in totaal ruim 350 miljoen euro aan verspild overheidsgeld aan het licht. Ook dit seizoen stapelen de bedragen zich weer op: van totaal overbodige bruggen tot kunstwerken die ongewenst zijn en hele dure fouten. Zo is in één van de afleveringen te zien hoe een slapende ambtenaar de bouw van een bejaardenhuis, direct naast een gevaarlijke gascentrale, heeft toegestaan. Nu moet één daarvan verhuisd worden en daarvan worden de kosten nu al op 1,6 miljoen euro geschat. Verder ontdekt Kees dat een gemeente per se een bruggetje (a 250 duizend euro) wil bouwen dat een unieke historische stadsmuur ontsiert. En dat terwijl er zowel aan de linker- als rechterkant op nauwelijks 100 meter al bruggen liggen. 

Van Onze Centen wordt geproduceerd door Simpel Media.

Wekelijks vanaf maandag 2 april  van 20.30 tot 21.30 uur bij SBS6

 Talpa Networks/Mediasite.tv