Medianieuws

Jack van Gelder is zich rot geschokken door de meldingen Gensoverschrijnend gedrag bij NOS Studio Sport

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Jack van Gelder is geschrokken van de meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport.

Hij heeft nooit iets gemerkt en denkt ook niet dat de meldingen over hem gaan.

Eerder gisterenavond werd bekend dat er meerdere meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport zijn binnengekomen bij de hoofdredactie. De NOS laat extern onderzoek uitvoeren. Jack van Gelder, die maar liefst twintig jaar bij de sportprogramma's van de NOS gewerkt heeft, laat in HLF8 weten geschrokken te zijn van de berichtgeving.

'Nooit iets gemerkt'

Ik heb nooit, maar dan ook echt nooit, iets gemerkt”, zo vertelt Jack, die toch weer plaatsnam aan de HLF8-tafel. Natuurlijk was hij niet fulltime aanwezig op de redactievloer, maar hij heeft zelfs ‘geen verhalen gehoord van collega’s. “Er zal ongetwijfeld wel werkspanning zijn geweest en er zal wel eens iemand gezegd hebben: ‘Wat een ongelofelijke trut of klootzak ben jij.’ Maar verder nooit.

Studio Sport

Jack heeft ook nooit grensoverschrijdend gedrag opgemerkt bij Studio Sport-collega’s, zoals bijvoorbeeld Mart Smeets en Tom Egbers. “Natuurlijk kunnen we best wel eens haantjes zijn, dat geloof ik zeker, maar nooit op een manier dat je zegt: ‘Dat is grensoverschrijdend geweest.’ Helemaal nooit.

Veronica Superguide/Mediasite.tv