Medianieuws

Bluestournee wordt helemaal afgeblazen zonder Johan Derksen

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

ANP Johan Derksen

De bluestournee van Johan Derksen is toch helemaal afgeblazen.

Agentschap AT Next besloot vorige week de samenwerking met Derksen, die de 'spreekstalmeester' van The Sound of The Blues & Americana was, te beëindigen maar de voorstellingen wel zonder hem door te laten gaan. Daar blijkt nu 'onvoldoende draagvlak' voor.

 In samenspraak met het boekingskantoor, de band en overige betrokkenen van de productie is besloten om deze voorstelling definitief af te lassen. Er blijkt weinig draagvlak onder alle partijen om de laatste voorstellingen alsnog te spelen met en zonder Johan Derksen. Kaartkopers ontvangen hun geld retour’, laat bijvoorbeeld theater De Meerpaal in Dronten op hun website weten.

Derksen kwam vorige week onder vuur te liggen. Hij wilde in Vandaag Inside een oprechte biecht doen over een incident in de jaren 70, maar deze mondde uit in een smeuïge anekdote. Van Talpa moest hij naar eigen zeggen in het SBS6-programma zijn excuses aanbieden, maar in plaats daarvan kondigde hij aan te stoppen met de talkshow. Ook Wilfred Genee en René van der Gijp stapten op.

Het agentschap van AT Next liet de toekomst van de samenwerking afhangen van excuses van Derksen. Toen die uitbleven, besloot AT Next niet met hem door te gaan. In 'samenspraak met de band' is de tournee nu alsnog geannuleerd. AT Next wil verder geen uitspraken doen over het besluit.

Vandaag Inside/Mediasite.tv