Medianieuws

Qmusic in gesprek met Q-Dance over danceprogrammering

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Q-Music moet stoppen met haar dance-programmering

Het hoger beroep van radiozender Qmusic tegen de uitspraak in de zaak van evenementenorganisator Q-dance lijkt voorlopig toch van de baan.

De rechtbank van Amsterdam gaf de organisator twee weken geleden gelijk en besloot dat de radiozender vanaf komend weekend moet stoppen met de danceprogrammering en Qmusic ging in hoger beroep, maar beide partijen zijn na het vonnis toch met elkaar in gesprek gegaan om tot een oplossing te komen.

 Sander Bijlstra, directeur van Q-dance, laat weten Qmusic twee weken extra te geven om aanpassingen te doen. Ze zijn "met Qmusic in gesprek gegaan om tot nieuwe afspraken te komen", aldus Bijlstra. "Gezien de gesprekken op dit moment nog lopen, hebben we besloten dat Qmusic de aankomende twee weken nog geen aanpassingen hoeft te doen in haar zaterdagavondprogrammering. We verwachten binnen die termijn samen tot een oplossing te komen."

Een woordvoerder van de radiozender bevestigt dat ze met elkaar aan het praten zijn. "Na de rechtszaak zijn we in gesprek gegaan en omdat deze gesprekken nog lopen staat Q-Dance het toe dat wij de komende twee weken nog geen aanpassingen hoeven te doen in de zaterdagavondprogrammering. We hopen binnen die termijn samen tot een oplossing te komen."

Q-dance stapte naar de rechter omdat Qmusic een schikking uit 2005 zou hebben overtreden door programma's specifiek toegewijd aan dancemuziek te programmeren. De evenementenorganisator vond Q-dance en Qmusic te veel op elkaar lijken. Uiteindelijk kwamen de twee partijen tot de afspraak dat de radiozender gewoon Qmusic mocht heten, maar alleen als het station niet actief dancemuziek zou promoten. Met een nieuwe show vol dancemuziek op zaterdag zou de zender die afspraak toch schenden. De rechter gaf Q-dance daarin gelijk en Qmusic liet weten in hoger beroep te gaan.

Shownieuws/Mediasite.tv