Medianieuws

Actieshow Giro555 voor Oekraïne trekt miljoenen kijkers

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en tekst

Het tv-programma Samen in actie voor Oekraïne, dat maandagavond op meerdere zenders te zien was, heeft ruim 2,2 miljoen kijkers getrokken.

Het was daarmee na het NOS Journaal het best bekeken programma van de avond. Dat blijkt uit de cijfers van SKO.
De meeste kijkers - ruim 1,4 miljoen - schakelden in op NPO1. De andere kijkers zagen het programma via RTL4 en SBS6. In totaal zagen meer dan vijf miljoen mensen een stukje van de show.

Gedurende de actiedag op maandag is zo'n 85 miljoen euro opgehaald voor Giro555, waarmee de teller in totaal op ruim 106 miljoen euro is gekomen. Verschillende radio- en televisiezenders deden aan de actiedag mee. Bovendien heeft het kabinet nog eens 15 miljoen euro bijgelegd, maakte minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) bekend. Met de opbrengst bieden hulporganisaties noodhulp zoals onderdak, medische zorg en schoon drinkwater aan getroffen Oekraïners.

Tijdens de tv-actie, gepresenteerd door #chantaljanzen en Rob Kemps, konden mensen bellen om geld te doneren. Ook Jeroen Pauw en #evajinek deden aan het programma mee, zij ontvingen in de studio gasten aan tafel en schakelden met correspondenten in de regio. In Oekraïne is een humanitaire ramp gaande door de inval van Rusland. Sinds de inval zijn honderden Oekraïeners gedood of gewond geraakt en zijn honderdduizenden inwoners op de vlucht.

RTL BOULEVARD/MEDIASITE.TV