Medianieuws

Radio 555 is gestart

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, binnen en tekst
De landelijke actie om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne is vanochtend vroeg begonnen. Om 06.00 uur beten Radio 10 jock @gerardekdom en @sanderlantinga namens Radio 538 het spits af vanuit Beeld en Geluid in Hilversum.

Aan het begin van de uitzending was het nummer ´Freedom´ van George Michael te horen. "Freedom is een groot goed, dat wist George Michael toen al", stelden de dj's na het nummer. Luisteraars kunnen in ruil voor een donatie een nummer aanvragen of direct doneren via radio555.nl. In de uitzending werd ook bekendgemaakt dat in de afgelopen dagen al 21,4 miljoen euro is gedoneerd voor hulp aan Oekraïne op Giro555.
Gigi Hadid doneert inkomsten Fashion Weeks aan Oekraïne

De publieke en commerciële radiostations voeren maandag onder de noemer Radio555 actie. Dj's van verschillende radiostations presenteren tussen 06.00 en 21.00 uur in duo's vanuit Beeld en Geluid een speciale uitzending. Het gaat om een samenwerking tussen NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100%NL, Radio 538, Radio10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime. Het programma zal tegelijkertijd op alle deelnemende zenders worden uitgezonden.
Er zijn vandaag ook diverse bekende Nederlanders actief in het belpanel. Onder anderen Natascha en Danny Froger, Mark Tuitert, Kim Kötter,Thomas van der Vlugt, Martien en Erica Meiland, Denise Speelman, Julia Sinning, Robert ten Brink, Herman den Blijker, Pia Douwes of Mariska van Kolck zitten vandaag achter de telefoon om geld in te zamelen voor de actie voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. #radio555. Luister hieronder naar vormgeving Radio 555 met Kas van Iersel als Voice-over.
Shownieuws/Mediasite.tv