Medianieuws

Willibrord Frequin is overleden

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Willibrord Frequin

Willibrord Frequin is overleden, de voormalig presentator en journalist werd 80 jaar oud.

Het gebeurde 'vredig' in zijn slaap, laat zijn familie weten.

 "In de ochtend van 26 mei, bij het aanbreken van Hemelvaartsdag, is een einde gekomen aan het leven van Willibrord Frequin, televisiepersoonlijkheid die meer dan een halve eeuw gezicht gaf aan uiteenlopende programma’s", laat de familie weten.

Frequin leed aan de ziekte van Parkinson en had te maken met hartfalen, zei hij zelf begin dit jaar in een interview met De Telegraaf. Toen zei hij al dat hij nog maar kort te leven had. 

Gedacht aan euthanasie

De laatste tijd ging het steeds slechter met Frequin. Aan tafel bij de talkshow BEAU zei hij begin februari na te denken over euthanasie, 'maar de beslissing steeds voor zich uitschoof'. Ook zei hij zijn familie enorm te gaan missen.

Frequin werd bekend als presentator die de confrontatie niet schuwde. Vooral in het programma 'De week van Willibrord', ging hij zo te werk. De omschrijving van het programma was niet voor niets: 'confronterend nieuwsprogramma waarin de journalistieke terriër Willibrord Frequin zich vastbijt in het onrecht en het opneemt voor de zwakkeren in onze samenleving'. 

Brandpunt

Eerder in zijn journalistieke carrière werkte Frequin bij onder meer Brandpunt en Studio Sport. Ook werd Frequin door zijn opvallende manier van werken en spreken vaak gepersifleerd door comedians.  

Frequin had zich volgens zijn naasten 'verzoend met het onvermijdelijke einde, na een liefdevol en prachtig leven'. Kijk hieronder naar fragment van de week van Willibrord  uit 1999.

 

RTLNIEUWS/MEDIASITE.TV