Medianieuws

Vandaag Inside gaat langer door

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vandaag Inside  SBS

Vandaag Inside keert niet alleen vanavond terug, de meningenshow van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen gaat ook langer door.

Waar de reeks normaal gesproken op 3 juni gestopt zou zijn, is nu besloten minimaal twee weken langer uit te zenden. Het dagelijkse praatprogramma van SBS6 stopte op 29 april abrupt nadat er commotie was ontstaan over een bekentenis van Johan Derksen, die zei dat hij vijftig jaar terug een bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars. Een dag later wijzigde hij zijn verhaal en vertelde hij dat van penetratie geen sprake geweest was.

Na twee roerige uitzendingen trok Derksen aanvankelijk de stekker uit Vandaag Inside, maar na gesprekken met de leiding van Talpa gaan de drie mannen toch weer aan de slag. Na de afsluiting van deze reeks gaat Vandaag Inside op 15 augustus weer aan een volgende jaargang beginnen.

Benieuwd

Hoe de invulling van het programma eruit gaat zien, is nog niet duidelijk. Ook Genee is benieuwd naar maandagavond, zo zei hij vrijdag in zijn BNR-radioprogramma The Friday Move. ,,Zelfs ik kon het niet meer volgen op een gegeven moment. Het was wel heel ondoorzichtig geworden. Johan heeft aangegeven hoe hij het heeft beleefd, hij heeft aangegeven hoe hij zijn eigen rol heeft gezien. Ik ben benieuwd wat er maandag gaat gebeuren.”

 

Niet overal komt Derksen terug. Zijn bluestournee werd geannuleerd en zijn programma’s bij de radiozenders Rijnmond en NH Media werden na de uitspraken geschrapt. Daar is hij tot op heden nog niet welkom. Vanavond heeft Vandaag  Inside allemaal vrouwelijke gasten om 21.30 uur bij SBS6.

AD/Mediasite.tv