Medianieuws

Vandaag inside blijft overeind tegenover het Nederlands Elftal

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Directeurtje Marco Louwerens brengt taart vanwege 100ste Vandaag Inside

Vandaag Inside was gisteravond met 707.000 kijkers de enige talkshow die overeind bleef tegenover het voetbalgeweld van het Nederlands elftal (2 miljoen kijkers).

Humberto moest het stellen met 469.000 belangstellenden en Op1 deed het met 353.000 kijkers nog slechter. Het was sowieso feest bij Johan Derksen en co. Ze werden getrakteerd op taart vanwege de honderdste aflevering.

Dat een dagelijks programma honderd afleveringen haalt, lijkt niet bijzonder. Maar dat is bij de heren van Vandaag Inside natuurlijk wel het geval. Na een enorme mediarel leek het programma van de buis te verdwijnen, maar zoals na elke rel keerden de mannen uiteindelijk terug. Gisteren kwam zenderbaas Marco Louwerens - door Derksen, Genee en Gijp standaard ‘directeurtje’ genoemd - daarom langs met taart.

Maar eerst werd stilgestaan bij de honderdste aflevering en werd er aan tafel besproken wie de slechtste tafelgast was. Derksen koos uiteindelijk voor Steven Brunswijk, die aanwezig was tijdens de veelbesproken kaarsrel-uitzending. Gijp zag vooral in de begindagen van de SBS 6-show moeilijkheden: ,,Toen was het even zoeken. Jan Boskamp, Hans Kraay en Wim Kieft (de vaste gasten voor hun dagelijkse show, red.) zijn gewend dat we totaal geen rekening met ze houden. En als je nieuwe mensen hebt, hou je er toch een beetje rekening mee.”

Eerst was Gijp bijvoorbeeld niet enthousiast over Özcan Akyol, die inmiddels regelmatig aanschuift. ,,Die heeft zich later erg goed ontwikkeld. Die ging zelfs het publiek erbij betrekken. Die had er echt zin in gekregen.

Sinterklaas

Na een filmpje met wat ongemakkelijke momenten met gasten, kwam ‘directeurtje’ met een grote taart op gelopen. ,,Sinterklaas, u bent uw mijter vergeten”, riep Genee, verwijzend naar de rol die hij altijd rond 5 december in het programma speelt. ,,We hebben het gered de honderd hè”, zei Louwerens monotoon. Daarna spottend: ,,Ik haal de zestig niet als het zo doorgaat, maar eet smakelijk.” 

Vervolgens wees hij nog op de bordjes en vorkjes om daarna snel weer weg te lopen. Genee riep nog verbijsterd: ,,Dit was het? Geen speech?!” Maar ‘directeurtje’ reageerde stoïcijns: ,,Dit was 'm! Lekker taartje, toch?” Toen hij weer backstage was, riep Gijp: ,,Hij kan moeilijk zeggen dat we aardig zijn.” En Derksen: ,,Die man is levenslang aan de slaappillen door ons.”  Kijk hieronder naar de Beelden van Marco Louwerens met taart.

Ad/MEDIASITE.TV