Medianieuws

Shownieuws vervangt HLF8 in in de Zomer bij SBS6

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Johnny de Mol HLF8

SBS 6 gooit binnenkort de programmering om.

Talkshow HLF8 van Johnny de Mol gaat met zomerstop, maar de zender gaat géén herhalingen uit het archief trekken: er komt een vroege editie van Shownieuws.

Vervanging

SBS 6 gaat vanaf 30 mei over naar de zomerprogrammering, zo blijkt uit de nieuwe gidsgegevens. Door deze omschakeling zal HLF8 niet meer te zien zijn in de avond. Een week later op 3 juni moeten Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen van Vandaag Inside gedag zeggen tegen hun kijkers, want ook dit programma wordt dan uit de programmering gehaald. De talkshow van Johhny de Mol wordt vervangen door Shownieuws, wat er in plaats van Vandaag Inside komt, is nog niet bekendgemaakt.

 

Mogelijk exit voor altijd

De heren van Vandaag Inside kunnen heerlijk genieten van een zomerstop, om daarna weer terug te keren voor een nieuw seizoen van het programma. Johnny daarentegen zal met veel onzekerheid zijn laatste afleveringen moeten doen. De HLF8-host is al langere tijd in opspraak door de vermeende mishandeling van zijn ex-verloofde Shima Kaes, waarvan eerder deze maand schokkende details naar buiten werden gebracht. Toch bleef de presentator elke avond trouw zijn programma presenteren. De ophef in combinatie met belabberde kijkcijfers, waar HLF8 eigenlijk altijd al mee kampte, maakt het onzeker of Johnny na de zomer überhaupt wel terugkeert.

Kritiek

Johnny kreeg al vanaf het begin van zijn show een lading kritiek over zich heen. De presentator kon zich daar goed in vinden, vertelde hij eerder dit jaar.

Superguide/Mediasite.tv