Medianieuws

Rob Geus is weg bij SBS6

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In navolging van Piet Paulusma neemt ook Rob Geus afscheid van SBS6. Aan 6 Inside vertelt Rob over zijn vertrek.

Zijn contract wordt niet meer verlengd, zo hebben Talpa en de woordvoerder van Geus bevestigd. De presentator was ruim achttien jaar in dienst, maar past volgens Talpa niet bij "het nieuwe SBS".

Geus is ook direct niet meer te zien op SBS. Zijn contract liep op 1 januari al af. Albert vindt dat dat 'sjieker' had gekund, met een net afscheidsgesprek, zoals volgens hem bij Piet Paulusma wel het geval was. Rob laat weten dat hij aan de slag gaat bij een nieuwe zender, namelijk RTV Rijnmond.

Rob zelf is niet te spreken over de manier waarop SBS na bijna twee decennia afscheid van hem heeft genomen. “Maar hij wil niet met modder gooien”, stelt zijn woordvoerder. “John de Mol had het nieuws na zo’n periode best zelf mogen brengen in plaats van het via-via mede te delen. Aan de kijkcijfers heeft het niet gelegen.”

Geus presenteerde De Smaakpolitie, waarin hij smerige horecagelegenheden controleerde op hygiëne en veiligheid. In Red mijn vakantie! loste hij vakantiedilemma’s van kijkers op. Beide programma zouden volgens De Mol niet meer bij het “nieuwe” SBS6 passen. Kijk hieronder oude beelden de Smaakpolitie.

6 Inside/Mediasite.tv