Medianieuws

René van der Gijp opnieuw geïrriteerd door gedrag Derksen tijdens Vi met premier Rutte

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Rene van der Gijp en Johan Derksen Vandaag Inside

De aanwezigheid van minister-president Mark Rutte (56) in 'Vandaag Inside' heeft een dag later opnieuw tussen onenigheid gezorgd tussen René van der Gijp (62) en Johan Derksen (74). René vindt namelijk dat Johan het plan om een 'gewone' uitzending van het SBS-praatprogramma te maken heeft verpest.

Na de eerste keer dat Rutte een bezoek bracht aan Vandaag Inside ontstond er al ruzie. René was erg kwaad vanwege de wijze waarop Johan de premier benaderde. En ook nu is hij het niet eens met hoe Johan de situatie aan heeft gepakt.

René vertelt namelijk dat het idee was om de gewone onderwerpen te bespreken, zoals voetbal, waar het Vandaag Inside-trio het vaak over heeft. "Kijk, dan heb je een beetje afwisseling. Daar zit het bij ons wel in natuurlijk", zegt hij. Volgens René wist Rutte bijvoorbeeld prima mee te praten over de rel rondom Marcel van Roosmalen. Dat geeft ook presentator Wilfred Genee toe. "Hij was helemaal voorbereid, hè.

Johan is echter vooral van mening dat met een gast als Rutte over serieuze onderwerpen gesproken moet worden, zoals dus de toeslagenaffaire en de problematiek rondom gaswinning in Groningen. "We krijgen niet zo vaak de kans om hem bepaalde dingen te vragen en voor de voeten te gooien. Dat hij er dan bijzonder handig in is om het te ontwijken..." zegt Johan.

Wilfred geeft dan toch het gelijk aan René. "Als hij ooit nog een keer komt, lekker gewoon een beetje over Slot gaan praten en over Peter Gillis die weer een nieuwe liefde heeft." Daar zegt Johan dan weer geen trek in te hebben. "Als je hem hebt, dan vind ik toch dat je hem met de feiten moet confronteren. Dan kun je niet over koetjes en kalfjes praten."

RTL Boulevard/Mediasite.tv