Medianieuws

Peter Gillis krijgt eigen standbeeld in de achtertuin van zijn kasteel

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Familie Gillis Massa is Kassa

Geen soap met eenden deze week bij de realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa.

De serie, die draait om het reilen en zeilen van ondernemer Peter Gillis, zijn vriendin Nicol en zijn kinderen, nam kijkers ditmaal onder andere mee naar het nieuwe kasteel dat Peter had aangeschaft.

Het kasteel was nog een grote puinhoop en stond compleet in de steigers. Toch maakten Peter en Nicol zich alvast druk om de kasteeltuin en dan met name om een levensgroot standbeeld van Peter, dat daar ergens een plekje moest krijgen.

Levensgroot standbeeld in de tuin

Het Massa is Kassa-stel had 'kasteeltuinarchitect' Fons uitgenodigd om samen over de inrichting van de tuin na te denken. Nicol zag potentie in de locatie van de oude fontein in de kasteeltuin. “Wat ik wel mooi vind is zo'n fontein. Maar die is veels te klein, dus daar moet een andere fontein komen.”

Fons vond zo'n fontein helemaal bij de stijl van de Gillisjes passen. Maar: dat kon volgens hem nog veel spectaculairder. “Dat moet een monument worden”, aldus Fons. Ook het standbeeld van Peter werd daarop besproken.

Een beeld op ware grootte

“Heel belangrijk voor jou ook”, liet Nicol de tuinarchitect van Massa is Kassa weten. Want het beeld moest op een plek komen waar iedereen 'm kon zien. Peter vond het duidelijk een onderwerp dat aan z'n hart ging: “Het moet een mooi beeld worden, dat wil ik al zo lang, ja. Het moet een beeld op ware grootte worden.” Kijkers van Familie Gillis: Massa is Kassa vonden het idee van een levensgroot beeld van Peter in ieder geval op z'n minst bizar te noemen. Peter Gillis brandt Nicol helemaal af want het kerstpakket zij heeft samengesteld is veel te duur.

Familie Gillis: Massa is Kassa is elke maandag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Veronica Superguide/Mediasite.tv