Medianieuws

Nieuwe realityserie Corsokoorts in Sint Jansklooster op SBS6

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Corsokoorts in de Sint janklooster te zien bij SBS

In de kop van Overijssel, tussen Meppel en Giethoorn, ligt het boerendorp Sint Jansklooster. Een unieke gemeenschap waar saamhorigheid heerst.

Een dorp ook waar regels en wetgeving nog weleens worden ondermijnd. Ieder jaar, op de derde vrijdag van augustus, staat het dorp op z’n kop. Dan trekt een imposante stoet door het dorp. Een showparade met torenhoge spektakelstukken, bekleed met miljoenen dahlia’s: het bloemencorso. Deze onschuldige dorpstraditie is uitgegroeid tot een enorm evenement. In voorbereiding op de grote dag lopen de spanningen en de emoties in Sint Jansklooster hoog op en neemt de sfeer in het dorp koortsachtige vormen aan… De nieuwe realityserie Corsokoorts in Sint Jansklooster is vanaf 2 april iedere dinsdag om 20.30 uur te zien op SBS6.

In Corsokoorts in Sint Jansklooster zien we leden van rivaliserende corsogroepen met ieder hun eigen karakter, maar met een gemeenschappelijk goed: de liefde voor het bouwen van hun corsowagen. Terwijl de weken tot het corso nog maar op twee handen te tellen zijn, neemt de spanning in het dorp toe. De corsogroepen ruiken de finish, maar persoonlijke obstakels, een verwoestende storm en extreme droogte bemoeilijken een soepele eindsprint. De portretten in Corsokoorts in Sint Jansklooster schetsen de unieke verhalen en tradities van de inwoners van het dorp. 

Wie zien we in Corsokoorts in Sint Jansklooster?

Corsogroep Hebbes is het enfant terrible onder de corsogroepen. ‘Samen Zuipen is Samen Kruipen’ is niet voor niets het motto. Het voornaamste doel? Niet onderaan eindigen … Kopstukken Gerben en Patrick zijn de gangmakers van de groep. Patrick steekt zijn mening nooit onder trekkers en schoffels. Ook is hij wars van autoriteit en dat brengt hem regelmatig in de problemen. Zijn hardrockende maat Gerben is leider van de groep Hebbes.

Wim heeft als hoofd van de corso-organisatie zijn geadopteerde zoon Rens besmet met het virus. Als dé corsovlogger van het dorp kijkt de 15-jarige Rens bij alle (concurrerende) corsogroepen achter de schermen. Geboren in Zuid-Afrika, getogen in Sint Jansklooster: Rens is met recht een dorpse wereldburger. Aspirant-boer Chiel (18) werkt sinds kort bij Wim. Chiel worstelt met het volwassen worden. Vorig jaar was Chiel met zijn corsogroep dé winnaar van het Corso. En dat smaakt naar meer.


De veelzijdige duizendpoot Iris ademt corso. Dit tot grote frustratie van haar ouders. Moeder Jennie ziet liever dat Iris haar energie steekt in het vinden van een vent. Haar vader Dicky hoopt dat ze een rijke boer vindt om haar te mennen. Last but not least volgt Corsokoorts in Sint Jansklooster de dwangmatig gestructureerde Margreet, voorzitter van de familie-corsogroep. Haar overmatige planningsdrift en autoritaire gedrag zijn vaak aanleiding voor verhitte discussies binnen de familiegroep. Vooral met haar broers kan de spanning hoog oplopen.

Vanaf dinsdag 2 april wekelijks om 20.30 uur op SBS6.

Talpa Network/Mediasite.tv