Medianieuws

Johan Derksen weigert verplichte gedragscursus te maken

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Johan Derksen gedragscurus niet maken

In het SBS6-programma Vandaag Inside heeft Johan Derksen zich sterk uitgelaten tegen een initiatief van verschillende omroepen.

Om ongewenst gedrag tegen te gaan moeten alle medewerkers een online cursus volgen. Maar de analist heeft hier  een sterke mening over. ‘Dat doe ik gewoon niet’.

dewerkers van onder meer Talpa, RTL en NPO moeten een verplichte onlinecursus over respectvol samenwerken volgen, maar de Vandaag Inside-presentatoren hebben dit nog niet gedaan. Sterker nog, Johan Derksen is helemaal niet van plan om “dit soort onzin” te doen, zei hij dinsdag in het SBS6-programma. 

Niets gezien

In de uitzending vertelde advocaat Job Knoester dat hij de cursus onlangs op uitnodiging van Talpa-baas Joost Brakel heeft gevolgd. “Ik had een mail gekregen”, zei hij. Waarop de presentatoren beweerden dat ze die mail nooit hebben gekregen: “Ik heb niets gehad”, zei Johan hierover. Hij nam het zelfs een stapje verder: “Nee, nee, ik ga op mijn 75e dit soort onzin niet doen. Daar staat ook helemaal niets over in mijn contract, dus dat doe ik gewoon niet”. 

Consequenties 

Wilfred waarschuwde Johan dat als hij de cursus niet doet hij twee maanden op non-actief kan worden gezet en dat zijn salaris zal worden ingehouden. Johan vindt dit allemaal maar “gelul”. Alle medewerkers moeten de cursus voor 12 april hebben voltooid, vertelde bargast en politiek verslaggever Merel Ek.

Doel van de cursus

Na de misstanden bij The Voice of Holland is de cursus opgezet door het Mediapact Respectvol Samenwerken met als doel ongewenst gedrag in Hilversum tegen te gaan. De grote vraag is nu of Johan de cursus echt niet gaat doen of dat hij dit alleen zegt.

Veronica Superguide/Mediasite.tv