Medianieuws

Johan Derksen haalt keihard uit oud presentratrice Aïcha Marghadi

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Aicha Margadi

Met name Johan Derksen, maar ook René van der Gijp, uitte donderdagavond in Vandaag Inside kritiek op het emotionele verhaal dat nieuwslezeres Aïcha Maghadi afgelopen woensdagavond bij Beau vertelde over haar ervaring met grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer bij NOS Sport.

Derksen vond dat "het zelfmedelijden er van af droop"

"Ik vond het een beetje sneu. Dat meisje kwam een beetje zielig over. Die had er niet moeten gaan zitten", stelt Derksen. De voetbalanalist meent dat de hiërarchie op de werkvloer van Studio Sport en (toen nog) Voetbal International een resultaat is van dertig jaar intensief samenwerken. Als nieuweling zou je die bedrijfscultuur niet direct snappen.

 Van der Gijp vraagt zich bovendien af of "bij iemand thuis eten" grensoverschrijdend is. "Voor mij is het meer: waar leg je nu de grens?" Hij denkt dat als je alles écht netjes wilt houden, je mannen en vrouwen beter volledig van elkaar zou moeten scheiden op werk.

Ze is voor Tom Egbers gewaarschuwd

 

De voormalige NOS-presentatrice vertelde gedetailleerd wat haar was overkomen op de werkvloer bij NOS Sport. Zo waarschuwde hoofdredacteur Maarten Nooter, die onlangs aftrad, haar al snel voor Tom Egbers die zij als mentor wilde vragen. "Hij zei: dat lijkt me geen goed idee, Tom heeft moeite met mooie vrouwen", aldus Aïcha. "Maar daar ben ik toch zelf bij, zei ik. Hij sloeg met zijn vuist op tafel: dit gaat niet gebeuren!"

 Opmerkingen van Jack van Gelder

 Ook vertelde Aïcha wat Jack van Gelder zei toen zij hem telefonisch vroeg haar mentor te worden. "Hij deelde details over hoe hij zijn hoofd aan het scheren was", vertelde ze aan Beau. "Ik dacht: is dit niet teveel informatie? Ik probeerde de hele tijd dat bad weg te kijken." Toen Aïcha hem vroeg of hij haar mentor wilde worden, grapte Jack of ze bij hem in bad wilde komen zitten. "Op dat moment ging er zoveel door mijn hoofd. Ik wilde ad rem reageren, maar je weet niet wat je moet zeggen. Ik had al verhalen over Jack gehoord. Ik kon alleen maar zeggen: ik zie je op het werk."

Shownieuws/Mediasite.tv