Medianieuws

Eerste verkiezingsdebat ooit op SBS6 met nabeschouwing in Vandaag Inside

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

SBS6 staat op donderdag 16 november de hele avond in het teken van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Wilfred Genee presenteert samen met Hart van Nederland-verslaggevers Merel Ek en Sam Hagens het eerste verkiezingsdebat ooit op de zender: Het debat van Nederland. In dit debat, dat om 20.30 uur start, gaan Nederlanders in gesprek met de lijsttrekkers van de vier grootste partijen. Om 22.00 uur beschouwen Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee in Vandaag Inside het debat na.

 

Het debat van Nederland wordt geen traditioneel tv-debat. In dit debat staan namelijk Nederlanders centraal die zelf ervaring hebben met en binnen de vier belangrijkste thema’s van de aankomende verkiezingen, die naar voren zijn gekomen uit het representatief onderzoek onder leden van het Hart van Nederland-panel: gezondheidszorg, wonen, migratie en rondkomen (bestaanszekerheid). Zij leggen hun (persoonlijke) verhaal voor aan de lijsttrekkers, die hierover vervolgens met elkaar en met de Nederlanders in de studio het debat aangaan.

 

Op basis van de actuele peilingen geven Pieter Omtzigt (NSC), Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD), Frans Timmermans (PvdA/GroenLinks) en Geert Wilders (PVV) acte de préséance in Het debat van Nederland. Op woensdag 1 november wordt bekend welke partijen op dat moment de grootste zijn en dus welke lijststrekkers hun opwachting maken.

 

Donderdag 16 november Het debat van Nederland om 20.30 uur en de nabeschouwing in Vandaag Inside om 22.00 uur op SBS6.

 

Talpa Network/Mediasite.tv