Medianieuws

Darts van RTL 7 naar Viaplay

(Leestijd: 1 minuut)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

RTL 7 Darts

In navolging van de Formule 1 en de Duitse Bundesliga is ook het darts vanaf volgend jaar in Nederland te zien op streamingplatform Viaplay.

Het Zweedse bedrijf Nordic Entertainment Group heeft de uitzendrechten van alle grote toernooien van profbond PDC bemachtigd. Het darts werd in Nederland jarenlang uitgezonden op RTL7.

 Vanaf volgend jaar moeten de dartsliefhebbers een abonnement op Viaplay hebben om onder meer het WK, de Premier League Darts, de World Grand Prix, het World Matchplay en de Grand Slam of Darts te zien. De NENT Group heeft de uitzendrechten voor de komende vijf jaar binnengehaald. Vorige week werd al bekend dat de Bundesliga (nu te zien op ESPN) en de Formule 1 (Ziggo Sport) naar Viaplay verhuizen. In het eerste kwartaal van volgend jaar wordt het streamingplatform in Nederland gelanceerd.

"We kijken naar alle sportrechten die er maar zijn. Onze ambitie is uit te groeien naar de grootste aanbieder van sportwedstrijden in Nederland", zei directeur Anders Jensen van de NENT Group toen.

RTL NIEUWS/MEDIASITE.TV