Medianieuws

VTBL is rustig van start gegaan met Humberto Tan op RTL 7

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De scores van de nieuwe voetbaltalkshow VTBL met Humberto Tan als presentator zijn voorlopig nog voorzichtig.

Het voetbalprogramma van RTL 7 trapte zondagavond af met 265.000 tv-kijkers, blijkt uit cijfers van de SKO De show betekende de terugkeer van Humberto aan de talkshowtafel. Ruim een half jaar geleden moest hij afscheid nemen van RTL Late Night. Vrijdag zei Humberto in De wereld draait door dat hij vooraf geen 'cijfer' heeft opgekregen van RTL. "Ik ben blij als ik om 22.00 uur klaar ben en dat er een prettig gesprek heeft plaatsgevonden. Ik denk dat we met 300 tot 400.000 kijkers al heel tevreden moeten zijn."

Dat cijfer werd niet gehaald, mede dankzij de sterke concurrentie op de andere netten. Op NPO 1 keken 2,5 miljoen mensen naar het NOS Journaal van 20.00 uur en daarna trok Heel Holland bakt 3,3 miljoen kijkers. Ook RTL 4 scoorde op hetzelfde tijdstip met Weet ik veel: 1,5 miljoen kijkers.

Andere voetbalshows scoorden zondag wisselend. Zo keken er 733.000 mensen naar Studio Voetbal op NPO 1 en trok Rondo op Ziggo Sport 42.000 kijkers. FOX Sports scoorde vooral overdag met de rechtstreekse uitzendingen van de Eredivisie-wedstrijden. Op de wedstrijd Ajax tegen Heerenveen schakelden bijvoorbeeld 544.000 mensen in. De samenvattingen op NPO 1 trokken 2,6 miljoen liefhebbers.

Kijk hieronder naar fragment uit de eerst VTBL met Humberto Tan.

6 INSIDE/MEDIASITE.TV