Medianieuws

Marco Louwerens RTL 7 baas geef Wilfred Genee en Johan Derksen een bos bloemen

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In Voetbal Inside is gisterenavond opnieuw aandacht besteed aan de heisa die is ontstaan over het programma en zendergroep RTL.

Analist Johan Derksen zegt een 'goed' gesprek met de directie te hebben gevoerd. Ook kwam RTL7-directeur Marco Louwerens als mystery guest opdraven met een bloemetje.

Het sportprogramma opende vanavond met de vraag van Genee hoe ze nu moesten beginnen. ,,Wat doen we nu? Veel mensen willen weten of we dit seizoen nog gaan afmaken'', richtte hij zich tot Derksen. Die liet weten zijn werkgever 'even goed de waarheid' te hebben verteld. ,,Ik heb ze met de rug tegen de muur gezet. Maar ze hopen dat we nog vijf jaar blijven'', zei hij met een ietwat sarcastische toon. 

Genee bedankte zijn vaste tafelgast voor de 'lobby' die hij heeft opgezet. ,,Dat heb je fantastisch gedaan. Je was de grote voorvechter.'' Daarna gingen de mannen over tot de reguliere uitzending. Even later verscheen RTL-directeur Marco Louwerens met een bloemetje. Genee, die in het zonnetje werd gezet omdat hij is genomineerd voor een Zilveren Televizier-Ster, was niet op de hoogte maar nam de bloemen in ontvangst. ,,Soms moet je dingen op een ludieke manier oplossen”, aldus Derksen die ‘in het complot zat’. ,,Ik wilde nog een mailtje sturen", grapte de RTL7-directeur. 

Naaktzwemmen

Derksen noemde vorige week onder meer zenderbaas Erland Galjaard 'kinderachtig' en de programmering van de zender 'gewoon slecht'. ,,Het heeft met smaak te maken. Ik zit net naar de tv te kijken. Vanavond op RTL4: Humberto en daarna Nick en Simon. Nou dan ga ik nog liever naaktzwemmen in het bos. Ik heb die muziekquiz van Humberto gezien. Alles is gemaakt aan die man. En al die bekende Nederlanders die daar aanschuiven, die zijn met hetzelfde sop overgoten en zitten zich ook aan te stellen. Het zijn volwassen mensen die zich gedragen als kleuters."

Vervolgens lekte een e-mail van Louwerens uit die volgens Derksen 'te ver' ging. De analist liet aan het AD los: ,,Die mail rook naar whiskey en ging echt véél te ver. ‘Grote klootzakken’ en dat soort teksten. Vooral Wilfred kreeg een veeg uit de pan. Hij kreeg van alles de schuld. Dat is niet eerlijk, omdat ík die woorden heb uitgesproken. Ik heb sowieso medelijden met Wilfred, want áls dit stopt…hij moet nog 10 jaar. En omdat hij zich nog wel eens kritisch uitlaat, zullen de aanbiedingen niet binnenstromen.

Aanleiding voor de discussies binnen RTL is de column die Angela de Jong schreef, waarin ze de gang van zaken bij de zender bekritiseerde. Kijk hieronder naar de beelden hoe de RTL 7 directeur beide heren verraste  tijdens Voetbal Inside.

 

AD/MEDIASITE.TV