Medianieuws

De nieuwe presentator van ‘Tour Du Jour’ is Bart Nolles

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bart Nolles wordt de nieuwe presentator van ‘Tour Du Jour’ bij RTL 7.

Samen met Michael Boogerd ontvangt hij dagelijks wielerkenners om de etappes en ook de rustdagen door te nemen. Ook dit jaar komt ‘Tour Du Jour’ live vanuit de haven van Breda. Vanaf 7 juli, elke dag om 20.30 uur, is Café Binnen het trefpunt voor wielerfans. Filemon Wesselink doet vanuit het hart van de Tour verslag en interviewt de renners voor en na de etappes.

De 36-jarige sportjournalist is blij met deze stap: “Na jaren een talkshow bij de regionale omroep en verschillende programma’s bij RTL te hebben gepresenteerd, is dit een geweldige kans. Al van kinds af aan volg ik alles wat met wielrennen te maken heeft op de voet. Ik heb als liefhebber vaak langs de kant gestaan bij etappes van de Tour de France. Dit jaar denk ik dat we met grote Nederlandse renners als Dumoulin, Mollema en Groenewegen een Tour krijgen die enorm gaat leven. Daar maak ik graag een scherp programma over met spraakmakende tafelgasten die bakken wielerkennis over de kijker uitstorten.”

Marco Zwaneveld, programmacoördinator RTL 7: “Bart heeft een hele eigenzinnige en scherpe manier van presenteren. Hij is een sportfreak, inhoudelijk sterk, weet altijd de humor te vinden in welk gesprek dan ook en hij lijkt keurig, maar zoekt altijd de grens op. Dat is precies wat we nodig hebben bij RTL 7 en ik denk dat hij de wielerfans gaat verrassen.”

Michael Boogerd is elke dag van de partij. Wisselend nemen Stef Clement, Maarten Tjallingii, Frank Evenblij, Erik Dijkstra en Eric Corton plaats aan tafel en wordt er een andere wielerkenner uitgenodigd om de tafel compleet te maken. Bart Noles heeft bij divers regionale zenders gewerkt waaronder RTV RIJNMOND en Omroep West.

 Vanaf zaterdag 7 juli 20.25 live bij RTL 7

 RTL/MEDIASITE.TV