Medianieuws

Talpa Network beklimt weer de Alpe d’HuZes

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Alpe d’HuZes Talpa Network

Talpa Network omarmt op donderdag 6 juni voor de vierde keer Alpe d’HuZes.

Duizenden deelnemers beklimmen dan weer de Alpe d’Huez, de bekende berg in de Franse Alpen, om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. SBS6 en Radio 10 doen de hele dag live verslag. Negen bekende Talpa-gezichten trotseren ook de berg, ieder samen met een deelnemer die zelf een dierbare verloren heeft aan kanker of zelf ziek is (geweest).

Deze editie is van 10.00 uur tot 17.45 uur live te volgen op SBS6. Noa Vahle, Johnny de Mol, Roxane Knetemann, Manuel Venderbos en Evelien de Bruijn doen verslag van het evenement. Die avond maken Noa en Johnny in de uitzending van De Oranjezomer op SBS6 bekend hoeveel geld er is opgehaald door alle deelnemers. In de week voorafgaand aan het event en op de dag zelf laten Shownieuws, Hart van Nederland en De Oranjezomer op SBS6 bijzondere en aangrijpende verhalen van deelnemers zien. Ook Radio 10 besteedt op 6 juni de hele dag aandacht aan Alpe d'HuZes, met sfeerreportages en ontroerende verhalen van deelnemers.

Duo's van Talpa-gezichten en onbekende deelnemers.

Johnny de Mol, Leo Alkemade, Dennis van der Geest, Leontien van Moorsel, Winston Gerschtanowitz, Dyantha Brooks, Ronald Molendijk, Roxane Knetemann en Manuel Venderbos beklimmen deze keer namens Talpa Network de berg, ieder samen met een deelnemer die zelf een dierbare verloren heeft aan kanker of zelf ziek is (geweest). Met maar Ãn doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor een beter leven met en na deze ziekte.

Johnny over zijn deelname samen met buddy Desirée: “Kort nadat haar moeder aan een hersenziekte overleed, verloor Desirée ook haar zus aan borstkanker. Helaas is mijn zus vorig jaar ook aan kanker overleden, dus veel verhalen zijn herkenbaar. Volgens DesirÃe is rouwen eenzaam, maar hoef je het niet alleen te doen. Tijdens dit evenement voel je even dat je het samen doet. Het is fijn om mensen te steunen die helaas met deze ziekte te maken hebben. Ik vind het mooi om samen met Desirée deze sportieve uitdaging aan te gaan.â€

Over Alpe d'HuZes.

Alpe d'HuZes is een jaarlijks sportevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de Franse berg Alpe d'Huez plaatsvindt. Onder het motto 'opgeven is geen optie' fietsen, hardlopen of wandelen duizenden deelnemers de Alpe d'Huez tot zes keer op en af. Ze doen dit alleen of samen met een team. Ook hebben de deelnemers de uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen voor belangrijk kankeronderzoek. Sinds 2006 heeft Alpe d'HuZes meer dan 200 miljoen euro aan sponsorgelden opgehaald. Talpa Network support Alpe d'HuZes sinds 2020.

Doneren en meer informatie lezen over de BN'ers en hun buddies kan via sbs.nl/doneren. Meer informatie over Alpe d'HuZes is te vinden op opgevenisgeenoptie.nl.

donderdag 6 juni van 10.00 uur tot 17.45 uur, live op SBS6 en het YouTube-kanaal van SBS6: youtube.com/sbs6. Ook Radio 10 besteedt de hele dag aandacht aan het evenement.

Bekendmaking donaties: donderdag 6 juni in uitzending van De Oranjezomer om 21.30 uur op SBS6 en live rond 19.45 uur op Radio 10.

Talpa Network/Mediasite.tv