Medianieuws

Carrie ten Napel gaat talkshow op vrijdagavond presenteren bij NPO1

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Carie ten Napel

Omroep Max heeft de strijd van de talkshows op vrijdag in de vooravond gewonnen.

Carrie ten Napel gaat in het nieuwe televisieseizoen de honneurs waarnemen op het tijdslot van 19.00 uur. Ook Omroep WNL met Fidan Ekiz en Welmoed Sijtsma en de VPRO met Nadia Moussaid dongen tevergeefs naar de plek op de vooravond.

De drie omroepen moesten een pilot maken en afleveren bij de Nederlandse Publieke Omroep die dinsdag de definitieve beslissing heeft genomen. Carrie ten Napel nam de pilot op in de kantine van voetbalclub VV IJsselmeervogels in Spakenburg. ,,We zijn zeer verheugd dat de pilot in de smaak is gevallen bij de NPO en dat voor Omroep Max is gekozen", bevestigt omroepbaas Jan Slagter. ,,De vlag kan uit in Ermelo’’, refereert hij aan de woonplaats van Ten Napel. ,,Het wordt een talkshow over de actualiteit, zonder politieke onderwerpen, maar wel met livemuziek.”

 Ten Napel presenteert nu nog, samen met Charles Groenhuijsen, de Max-avond bij Op1. De late talkshow op de publieke zender stopt na dit tv-seizoen. De laatste uitzending staat gepland op donderdag 13 juni, een dag voordat het EK voetbal begint.

Eva Jinek neemt namens AvroTros met haar nieuwe talkshow het tijdslot van 19.00 uur voor haar rekening van maandag tot en met donderdag. In de late avond komen daar namens BNNVara Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw. Op dat tijdstip moet de vrijdagvond nog worden ingevuld. Een van de gegadigden is PowNed, die ging voor een pilot.

AD/MEDIASITE.TV