Medianieuws

Piet Paulusma is overleden

(Leestijd: 5 - 9 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Piet Paulusma RIP

De Friese weerman Piet Paulusma is zondagmiddag op 65-jarige leeftijd overleden.

Dat heeft Omroep MAX gemeld namens de familie. Paulusma overleed in het ziekenhuis van Leeuwarden aan de gevolgen van kanker. Hij was al geruime tijd ziek, maar wilde hier geen ruchtbaarheid geven.

Het is ongelooflijk hoe dapper Piet zijn ziekte heeft ondergaan", stelt omroepbaas Jan Slagter. "Zolang het nog ging, wilde hij door met werken." Donderdag presenteerde de weerman voor het laatst op televisie, vrijdag was hij nog te horen op de radio. "Het is vreselijk verdrietig dat we hem nooit meer zijn kenmerkende uitsmijter 'oant moarn' horen zeggen", aldus Slagter.

Paulusma begon zijn carrière als weerman in 1985 bij Omrop Fyslân. Sinds september 1996 bracht hij voor SBS6 dagelijks Piets Weer vanaf een wisselende locatie in het land. Na 23 jaar liet SBS weten afscheid te nemen van Paulusma omdat de zender het tijd vond voor "iets nieuws".

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Paulusma stapte daarna over naar Omroep MAX, waar zijn weerbericht op 1 januari 2020 voor het eerst te zien was bij Tijd voor MAX. Paulusma verzorgde dagelijks een item in het programma. Ook was de meteoroloog twee keer per dag te horen op NPO Radio 5.

In januari dit jaar werd Paulusma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor Friesland en talloze goede doelen. Hij werd drie keer uitgeroepen tot populairste weerman van het jaar.

Omroep MAX zendt dinsdag in Tijd voor MAX een eerbetoon uit aan Piet Paulusma met als titel Oant Moarn. Kijk hieronder naar het  laatste weerbericht van  Piet Paulsuma van afgelopen week.

 

Shownieuws/Mediasite.tv