Medianieuws

SBS9 wordt Viaplay TV

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

SBS9 wordt Viaplay TV

Talpa Network en Viaplay Group slaan de handen ineen.

Een contentpartnership maakt mogelijk dat Talpa Network voor zijn zenders toegang krijgt tot een selectie van het sportaanbod uit het portfolio van Viaplay. Zodoende zijn vanaf 5 april Formule 1, darts van de Professional Darts Corporation (PDC) en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga te zien … op Viaplay TV, de nieuwe naam van het huidige SBS9. De gezamenlijke intentie van Talpa Network en Viaplay is om het sportaanbod op Viaplay TV in de nabije toekomst te vergroten.

Viaplay TV trapt af met de Formule 1 GP Japan. Met op vrijdag 5 april live de tweede vrije training en een re-run van de Formule 1-talkshow Shakedown Japan, een dag later om 13.00 uur de kwalificatie en op zondag 7 april om eveneens 13.00 uur de race. In de avond sluit Viaplay TV af met een samenvatting van de race. In april staat ook onder meer Darts uit de Premier League – Birmingham (11 april, 20.00 uur) en Rotterdam (18 april, 20.00 uur) – op het programma. Evenals livewedstrijden uit de Premier League: Fulham – Newcastle United (6 april, 16.00 uur), Tottenham Hotspur – Nottingham Forest (8 april, 20.30 uur), Manchester City – Luton Town (13 april, 15.30 uur) en Chelsea – Everton (15 april, 20.30 uur).    

Frans Klein, Directeur Video van Talpa Network: “Dit is voor ons een prachtige samenwerking. Viaplay heeft een groot aanbod van mooie content, waaronder livesport. En dan met name sporten die in Nederland immens populaire zijn: Formule 1, darts, voetbal uit omringende landen. Wij zijn blij dat we sportminnend Nederland een selectie van de sportevenementen van Viaplay kunnen aanbieden op het open net.”

Bastiaan van Dalen, Zendermanager van Viaplay TV: “De toevoeging van sport maakt dat de zender die nu nog SBS9 heet, met de vertrouwde internationale series en films en entertainment van eigen bodem die we kennen, een completere zender wordt. Dat is een positieve ontwikkeling voor ons bedrijf en voor de kijker.”

Marco Zwaneveld, Head of Sports Viaplay Nederland: "De samenwerking met Talpa Network is een mooie volgende stap voor Viaplay in Nederland. We kunnen de kijker met Viaplay TV trakteren op een unieke selectie sportcontent van de bovenste plank. Het wordt een mooie mix van alles wat we te bieden hebben op onze eigen streamingdienst, uiteraard met aandacht voor de Nederlandse helden zoals Max Verstappen, Nathan Aké en Michael van Gerwen.”

Viaplay is de Nederlandse thuisbasis van populaire sporten zoals Formule 1, Premier League-voetbal en darts van de PDC, naast onder meer Bundesliga-, EFL Championship- en Carabao Cup-voetbal, Hoofdklasse-hockey en Enfusion-kickboksen. Viaplay brengt ook regelmatig exclusieve sportdocumentaires in première, zoals de driedelige serie ‘Max Verstappen – Off the Beaten Track.

Talpa Network/Mediasite.tv