Medianieuws

WK kwalificatiewedstrijd van Oranje Leeuwinnen live te zien bij SBS9

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Oranje Leeuwinnen zijn volop in de race voor het WK in 2019 in Frankrijk.

Op dinsdag 10 april speelt de nationale vrouwenselectie in Dublin de kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. Dit duel is live te volgen bij SBS9. De uitzending wordt gepresenteerd door Fresia Cousino Arias. Ex-international Anouk Hoogendijk schuift bij haar aan voor de wedstrijdanalyse en het commentaar komt van John van Vliet. Afgelopen vrijdag zagen 723.000 tv-kijkers de Oranje Leeuwinnen met 7 – 0 winnen van Noord-Ierland.

 Gebruikelijk worden de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen door Veronica tv uitgezonden. Op dinsdag 10 april vinden echter ook de returns plaats van de kwartfinales van de UEFA Champions League, die ook bij Veronica tv te zien zijn (Manchester City - Liverpool). Daarom is besloten dat Ierland – Nederland live te volgen is bij SBS9, zodat alle voetballiefhebbers aan hun trekken komen.

 In totaal nemen 24 landen deel aan het WK in 2019, waarbij thuisland Frankrijk al zeker is van deelname. Voor de overige 46 Europese landenteams zijn nog acht startplaatsen te winnen in een kwalificatiereeks. Nederland is hiervoor ingedeeld in een poule met Noorwegen, Ierland, Slowakije en Noord-Ierland.

 In 2015 kwalificeerden de Oranje Leeuwinnen zich voor het eerst voor een WK vrouwenvoetbal. Het absolute hoogtepunt van het Nederlandse damesvoetbalteam vond in 2017 plaats, toen het EK vrouwenvoetbal werd gewonnen. Kijk hieronder een promo van SBS9. De uitzending begint om 19.35 uur op SBS9

SBS9 is bij Ziggo op kanaal 19 en bij KPN op kanaal 34 te zien.

Talpa Network /Mediasite.tv