Medianieuws

RTL 4 komt as zondag met tweede verkiezingsdebat

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

RTL VERKIEZINGEN 2023

Zes lijsttrekkers gaan komende zondag 12 november in gesprek met de kiezer tijdens het tweede RTL-debat. Dilan Yesilgöz (VVD), Geert Wilders (PVV), Caroline van der Plas (BBB), Esther Ouwehand (PvdD), Rob Jetten (D66) en Lilian Marijnissen (SP) kruisen de degens tijdens het debat 'RTL de Verkiezingen: In gesprek met de kiezer'.

Voor het tweede debat heeft RTL de zes grootste partijen in de Peilingwijzer uitgenodigd. De Peilingwijzer is een samenvoeging van de peilingen van I&O Research en Ipsos/EenVandaag. De lijsttrekkers gaan in gesprek met zwevende kiezers uit ons RTL Nieuwspanel over de thema's: woningmarkt, gezondheidszorg en 'onze portemonnee'. 

Andere opzet

"RTL organiseert twee debatten, met een verschillende opzet. Het eerste debat afgelopen zondag was een hoofdrolspelersdebat tussen de lijsttrekkers van de partijen die de grootste kans hebben het voortouw te nemen bij de komende formatie of premier te worden. Op 12 november nodigen we méér lijsttrekkers uit om de zorgen en vragen van leden van ons RTL Nieuwspanel te beantwoorden en zo een gesprek tussen kiezers en lijsttrekkers op gang te brengen", aldus Ilse Openneer, hoofdredacteur RTL Nieuws.

Teleurstellend 

RTL Nieuws had ook Pieter Omtzigt (NSC) en Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) uitgenodigd. Timmermans heeft twee weken geleden afgezegd, Omtzigt zojuist, vijf dagen voor het debat. "We hebben Omtzigt en Timmermans lang geleden uitgenodigd. Ze gaan helaas niet op de uitnodiging in. We vinden het teleurstellend dat zij het gesprek over onderwerpen die de RTL-Nieuwskijker echt bezighouden, op deze manier niet aangaan."

Vanwege de afzegging van NSC en GroenLinks-PvdA is nu, op basis van de Peilingwijzer, de SP uitgenodigd. Alle zes deelnemende partijen hebben de uitnodiging aanvaard.  

Presentatie

De presentatie is in handen van Frits Wester, Meike de Jong en Renze Klamer. Gijs Rademaker van het RTL Nieuwspanel zal de thema's toelichten. 

Het debat begint zondag om 21.30 uur en is live te zien op RTL4

RTL NIEUWS/MEDIASITE.TV