Mediasite.tv Medianieuws

Rene van der Gijp denkt aan stoppen bij Veronica Inside

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

René van der Gijp staat ‘100 procent’ achter Johan Derksen.

De voetbalanalist wil na de veelbesproken uitzending van Veronica Inside van maandagavond in gesprek met presentator Wilfred Genee.

Hij denkt niet dat de veelbesproken uitzending van gisteren de laatste zal zijn. “Ik moet wel zeggen dat het een onhandige manoeuvre is geweest van Wilfred. Maar met een ‘whiskeytje’ en een goede uitleg, zit er nog wel iets in. Hij is er zelf ook van geschrokken.”

 

Johan Derksen vertelt dinsdag aan de Telegraaf dat hij een vreselijke avond heeft beleefd bij de voetbaltalkshow. “Ik heb in 22 jaar tijd nog nooit zo’n kutshow gemaakt”, zegt hij in de krant. Vooral Wilfred Genee moet het ontgelden. “Wilfred doet al jaren zijn best om ons de meest vreselijke dingen te laten zeggen. Dat lokt hij uit. Nu werden we geconfronteerd met een presentator die ons kwalijk nam dat we rare dingen zeiden.”

René wil zoeken naar een oplossing. “We zouden eigenlijk morgen met z’n drieën in Dordrecht iets gaan doen. Ik hoop dat we elkaar daar gelijk weer zien, even overleggen, dat Wilfred ons kan uitleggen wat er mis ging. Zodat we misschien denken: ja, hij heeft het ook verkeerd ingeschat. Hij wilde ‘de natie redden’.”

Reactie Talpa

Talpa heeft dinsdagmiddag al aan Shownieuws weten dat er geen sprake van is dat Johan gaat stoppen met het programma. “We hebben Johan inmiddels gesproken en we gaan door met hem bij Veronica Inside”, laat een woordvoerder weten.

Wilfred Genee

Wilfred vertelde in de radio-uitzending van Veronica Inside al dat hij niet goed heeft geslapen na de uitzending. Volgens Wilfred is het vlak voor de uitzending volledig uit de hand gelopen tussen Johan en het team. “Ik was voor het eerst in mijn leven zenuwachtig voor de uitzending. Het escaleerde volledig. Johan wilde het niet in deze setting.” Volgens Wilfred was het wèl allemaal zo afgesproken en daardoor moest hij volgens hem in zijn rol van interviewer blijven. “Er was een grote spanning.”

Ondanks alles is Wilfred wel trots op het feit dat er 1,7 miljoen kijkers waren. “We hebben vijf kwartier gepraat over racisme. Johan was ook goed. We waren niet uit op een excuses van hem, maar wel op een gesprek.” Johan en Wilfred hebben nog even met elkaar gebeld na de uitzending. “Dat was een emotioneel gesprek.” Johan had volgens Wilfred het idee dat hij klemgezet was, terwijl het volgens Wilfred juist zo afgesproken was.

Commotie van de speciale uitzending

Er keken maandag 1,7 miljoen mensen naar de speciale uitzending van Veronica Inside over de ‘racisme’-rel. Het was de eerste uitzending sinds Johan Derksen onder vuur ligt vanwege de ‘grap’ over rapper Akwasi, die hij met Zwarte Piet zou hebben vergeleken. Op Twitter waren vele positieve commentaren te lezen op de ‘nu al legendarische’ uitzending.

Veronica heeft gezegd dat Johan en zijn tafelgenoten alle uitspraken in het programma voor eigen rekening doen. De zender zegt de mannen niet op de vermeend racistische uitlatingen te hebben aangesproken.

Johan Derksen krijgt niet alleen bakken met kritiek over zich heen, maar kan ook rekenen op veel steun. Op Twitter was bijvoorbeeld de hashtag #teamJohanDerksen trending. Veel mensen vinden de kritiek overdreven of stellen dat de uitspraken van Derksen volledig uit zijn verband zijn gerukt.

(Bron video: Veronica Inside)

Shownieuws/Mediasite.tv