Medianieuws

Radio 10 is 30 jaar geworden

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 


Radio 10 bestaat vandaag  30 jaar. De oudste commerciële radiozender van Nederland geeft op deze feestdag de zender aan de luisteraar, zij bepalen de hele dag wat er gedraaid wordt op Radio 10.

Via de site van Radio 10 en via de studio kunnen de favoriete hits worden doorgegeven. 

30 jaar Radio 10
Radio 10 begon op 4 april 1988 met uitzenden en is daarmee de oudste, nog bestaande, commerciële radiozender van Nederland. De zender begon met commerciële radio in de tijd dat dit eigenlijk nog verboden was, maar via een zogenaamde U-bocht constructie via Italië was Radio 10 toch te ontvangen in Nederland. Radio 10 is een tijdje weggeweest van de FM, maar was wel te ontvangen via de kabel en ether. Sinds 2013 is Radio 10 weer overal in Nederland te ontvangen via de FM en sindsdien is het aantal luisteraars verdubbeld. De zender heeft nu meer dan 1,7 miljoen verschillende luisteraars per week. Afgelopen februari werd de Marconi Award voor Beste Radiozender door de vakjury toegewezen aan Radio 10.

De Grootste Hits Aller Tijden
Radio 10 staat voor feel good, toegankelijkheid, humor én de grootste hits aller tijden. Lex Gaarthuis presenteert elke werkdag de ochtendshow tussen 06:00 en 10:00 uur, Rob van Someren presenteert tussen 16:00 en 19:00 uur het populaire middagprogramma ‘Somertijd’. Edwin Diergaarde, Robbert Feller en Edwin Ouwehand presenteren doordeweeks de overige uren en in het weekend zijn Silvan Stoet, Dennis Verheugd, René Verkerk en Sven van Veen te horen op de zender.

TALPA RADIO
Talpa Radio vormt met 538, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica en JUKE het grootste muziek entertainment bedrijf van Nederland. Vanuit de gezamenlijke missie ‘het leven verrijken met de magie van onze sound’ zijn de merken wekelijks in contact met meer dan 7 miljoen Nederlanders via FM, DAB+, kabel, online, apps, social en events. Kijk hieronder naar hoe Radio 10 destijds de  675 AM in gebruik  en ook fragement de terugkeerde zender op FM vier jaar geleden.

 

 Talpa Radio/Mediasite.tv