Medianieuws

Delta en Caiway gaan samen verder

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Recent kondigden we het al aan: DELTA maakt opnieuw een stap naar buiten Zeeland. Naast het leveren van energie buiten Zeeland, dat we al langere tijd doen, leveren we nu ook Telecom-diensten buiten onze eigen provincie.

Onze groeiambitie richt zich op het aanbieden van snel internet, met name in gebieden waar dat nog niet beschikbaar is, zoals landelijke regio’s.

Recent kondigden we het al aan: DELTA maakt opnieuw een stap naar buiten Zeeland. Naast het leveren van energie buiten Zeeland, dat we al langere tijd doen, leveren we nu ook Telecom-diensten buiten onze eigen provincie. Onze groeiambitie richt zich op het aanbieden van snel internet, met name in gebieden waar dat nog niet beschikbaar is, zoals landelijke regio’s.

In het realiseren van onze groeiambitie werken we samen met Glasvezelbedrijf CAIW, recentelijk overgenomen door EQT, tevens investeerder van DELTA. Dat beide bedrijven nu tot dezelfde groep behoren biedt kansen en mogelijkheden om onze groeistrategie verder vorm te geven. Een klein deel van de DELTA medewerkers, zo’n 60 van de ca. 450, zal daartoe gaan werken vanuit een nieuwe gezamenlijke kantoorlocatie in Schiedam waar ook CAIW per 1 september gevestigd is. De nieuwe locatie biedt voldoende ruimte om samen verder te bouwen aan onze groeistrategie.

DELTA is én blijft een Zeeuws bedrijf, in hart en nieren. Dat Zeeuwse karakter heeft ons gevormd. Daar zijn we trots op en dat koesteren we. Zeeland is ons thuis. En om onze Zeeuwse klanten nóg beter te kunnen bedienen breiden we ook binnen Zeeland onze activiteiten uit. Zo breiden we onze klantenservice in Middelburg verder uit met extra mensen én openen we komende zomer 3 winkels, in Goes, Middelburg en Terneuzen. We willen nóg dichter bij onze klanten staan, beter bereikbaar zijn en persoonlijk contact hebben met onze klanten.

Zo groeit DELTA, binnen én buiten Zeeland

 • Eind 2017 zijn we gestart met het project Next Generation Netwerk. Een meerdere jaren project waarmee een miljoeneninvestering gemoeid is, om het Zeeuwse, digitale netwerk een kwaliteitsimpuls te geven en internetsnelheden te kunnen gaan aanbieden tot 1 Gbps.
 • In januari 2018 hebben we ons digitale tv-aanbod compleet gemaakt met interactieve tv
 • In maart 2018 brachten we ons nieuwe product Puur Zeeuws Groen naar de markt. We verkopen we de Zeeuwse stroom van de getijdencentrale in de Oosterscheldekering en van de windmolens op de Oesterdam aan klanten binnen én buiten Zeeland.
 • In maart 2018 heeft DELTA ook met Telecom de stap gemaakt naar buiten Zeeland. We leveren snel internet in landelijke gebieden over nieuw aan te leggen glasvezelnetwerken.
 • In het voorjaar van 2018 realiseren we snel internet voor de Zeeuwse buitengebieden middels een vast-draadloos netwerk.
 • In augustus 2018 schakelen we volledig over naar digitale tv en radio, een enorme operatie waarmee we ervoor zorgen dat heel Zeeland klaar is voor de digitale toekomst.
 • In de zomer van 2018 breiden we onze klantenservice in Middelburg verder uit met extra mensen én openen we 3 winkels, in Goes, Middelburg en Terneuzen.

Feiten en cijfers

 • Aantal mensen werkzaam bij DELTA: ca. 450
 • DELTA heeft nu 2 kantoren: in Middelburg (Poelendaelesingel) en Vlissingen (Vrijburg)
 • DELTA heeft de ambitie om te groeien buiten Zeeland door het aanbieden van snel internet op plaatsen waar dit nu nog niet beschikbaar is, met name in landelijke gebieden.
 • Aantal DELTA-medewerkers dat vanuit de nieuwe locatie in Schiedam gaat werken om deze groei te realiseren: ca. 60
 • DELTA breidt uit in Zeeland met het openen van 3 winkels in Middelburg, Goes en Terneuzen (zomer 2018)

Delta/Mediasite.tv