Medianieuws

CAIWAY en CIF OVERGENOMEN DOOR EQT

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

EQT Infrastructure neemt CIF over, een Nederlands coax en glasvezel infrastructuurbedrijf dat breedbandtoegang biedt aan meer dan 350.000 adressen.

De overname behelst ook de overname van CAIW, een regionale internet serviceprovider Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund C.V. (“RBCIF”) heeft overeenstemming bereikt met EQT Infrastructure Fund (“EQT Infrastructure”) over de voorgenomen overname van CIF Holding (“CIF”). CIF is een coax en glasvezel infrastructuurbedrijf dat breedbandtoegang biedt aan meer dan 350.000 huishoudens in Nederland. De overname van CIF betreft ook de overname van CAIW Holding (“CAIW”), een sterke regionale internet serviceprovider.

De verkoop van CIF is onder voorbehoud van raadpleging van de CAIW ondernemingsraad en goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt. CIF maakt onderdeel uit van het investeringsfonds RBCIF met een beleggingsduur van 10 jaar en dit fonds nadert het einde van deze periode. De partijen maken geen financiële transactiedetails bekend. De finale transactie vindt naar verwachting plaats voor het einde van het jaar.

 

Joost Goderie, Senior Managing Partner Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund:
“Met behulp van institutionele beleggers hebben we grootschalige glasvezelnetwerken ontwikkeld in verschillende Nederlandse regio’s. Wij zijn vooral trots dat CIF en CAIW gemeentes en bewoners in buitengebieden toegang bieden tot glasvezel. Met EQT Infrastructure als de nieuwe investeerder wordt de continuïteit van de dienstverlening gegarandeerd en kan de ambitie voor de toekomst van CIF en CAIW verder worden vormgegeven.”

 

Rudolf Thomeer, Board Member Bouwfonds Investment Management: 
“Bouwfonds Investment Management heeft de asset class Communication Infrastructure in 2008 aan haar real asset beleggingsstrategie toegevoegd. Deze asset class is zeer succesvol gebleken en heeft zeer goede resultaten voor de beleggers opgeleverd. Wij zijn dan ook zeer blij  dat wij een goed toekomst perspectief kunnen bieden voor CIF en CAIW  en dat EQT verder zal gaan met de groei van de bedrijven.”

 Matthias FacklMer, partner EQT Infrastructure and Investment Advisor to EQT Infrastructure:
“EQT Infrastructure kijkt ernaar uit om de groeiambities van CAIW in de Nederlandse telecom en infrastructuurmarkt te ondersteunen. Na de overname van infrastructuurbedrijf DELTA vorig jaar, onderstreept deze overname het belang dat wij hechten aan het uitbreiden en verstevigen van onze positie in Nederland.”

 EQT Infrastructure is voornemens om CIF en CAIW onder te brengen in dezelfde holding als DELTA. Het nieuwe groepsmanagement wordt verantwoordelijk voor alle activiteiten van CIF, CAIW en DELTA. Dit komt onder leiding te staan van Marco Visser, CEO van DELTA.

Over CIF en CAIW
CIF is een Nederlands coax en glasvezel infrastructuurbedrijf dat breedbandtoegang biedt aan meer dan 350.000 huishoudens en bedrijven. In de eerste jaren, groeide het bedrijf door een aantal acquisities van gemeentelijke kabelbedrijven die vervolgens werden voorzien van een glasvezelnetwerk. In de laatste jaren bood het gemeentes en bewoners in buitengebieden toegang tot een glasvezelnetwerk. CAIW, onderdeel van CIF, is een sterke regionale internet serviceprovider en biedt diensten zoals breedband, tv en telefonie. Westland, Schiedam en Almelo behoren tot de grootste CAIW-regio’s.

 Over EQT
EQT is een toonaangevende beleggingsonderneming met ongeveer EUR 37 miljard aan belegd vermogen binnen 24 fondsen. EQT werd opgericht in 1994 in Zweden en EQT-fondsen hebben nu in hun portfolio bedrijven in Europa, Azië en de VS. EQT heeft 480 medewerkers, van wie er 290 deel uitmaken van de Investment Advisory teams en heeft ook 250 marktadviseurs in het netwerk. EQT investeert in goede bedrijven over de hele wereld met een missie om hen te helpen zich te ontwikkelen tot grote en duurzame bedrijven. Kijk hieronder naar een promo van CAIWAY

 

CIF/MEDIASITE.TV