Medianieuws

Rob van Someren roept Reanimatiedag in het leven

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Radio 10-middagshow ‘Somertijd’ organiseert in samenwerking met het Rode Kruis de allereerste editie van de ‘Somertijd Reanimatiedag’ op zaterdag 2 juni.

Dat maakten jock Rob van Someren en Rode Kruis-ambassadeur Irene Moors gisteren bekend. Onder het motto 'door een uur te geven, red je een leven' worden die dag door héél Nederland speciale reanimatieworkshops gegeven.

Rob van Someren, jock Radio 10: ‘Het idee ontstond spontaan in de uitzending toen we ‘Staying Alive’ van de Bee Gees draaiden. Ik vertelde toen dat het nummer 100 bpm (beats per minute) heeft, waardoor het ritme perfect is om een hartmassage op uit te voeren. Ik heb privé, maar zeker ook tijdens mijn werk bij de Politie, het nodige over dit onderwerp meegemaakt. Met het organiseren van deze dag, wil ik vooral voorkomen dat je niet weet wat te doen wanneer je in zo’n situatie terecht komt. Stel je toch voor dat bijvoorbeeld je partner een hartstilstand krijgt? Dan telt écht iedere seconde. Samen met het Rode Kruis gaan we alles op alles zetten om iedereen de basis te leren. Ik zal enorm blij zijn met elk mensenleven dat we door deze dag kunnen redden, maar de naasten van het slachtoffer nog veel meer!’

Irene Moors, ambassadeur van het Rode Kruis: 'Wij hopen dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan de 'Somertijd Reanimatiedag'. Dit is de kans om heel makkelijk de basis van het reanimeren te leren. Het is ontzettend belangrijk dat zo veel mogelijk mensen weten hoe je moet reanimeren, omdat omstanders vaak als eerste hulp moeten verlenen. We weten dat mensen eerder bereid zijn een onbekende te helpen, als ze weten wat ze moeten doen. Schrijf je dus nu in voor 2 juni!'

Rob van Someren roept iedereen op voor de korte reanimatieworkshops, die worden gegeven door instructeurs van het Rode Kruis. In elke provincie zijn verschillende locaties te vinden waar op 2 juni de workshops kunnen worden gevolgd. Binnen één uur leren bezoekers de basis van het reanimeren en kunnen zij daarmee een leven redden in een noodsituatie. Somertijd komt op zaterdag 2 juni tussen 12.00 uur en 15.00 uur live vanuit Panama in Amsterdam. Naast verschillende één uur durende workshops ontvangt Rob experts, treden artiesten op en zijn enkel nummers met 100 bpm te horen. Kijk hieronder naar de promo voor die dag.

De Radio 10-middagshow Somertijd is iedere maandag tot en met vrijdag van 16.00 uur tot 19.00 uur te horen op Radio 10. Tijdens de ‘Somertijd Reanimatiedag’ wordt het programma eenmalig van  12.00 uur tot 15.00 uur uitgezonden. Vanaf gisteren kan iedereen zich inschrijven voor de 'Somertijd Reanimatiedag' via www.radio10.nl.

Talpa Radio/Mediasite.tv