Medianieuws

Nieuwe avondtakshow van Arjen Lubach goed uit de starten gekomen

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Arjen Lubach

De Avondshow van Arjen Lubach is maandag onder grote belangstelling begonnen.

De eerste aflevering op NPO 1 trok gemiddeld ruim 1,6 miljoen kijkers, meldt SKO Ruim 2,3 miljoen mensen zagen minstens een minuut.

Het cijfer is vergelijkbaar met het laatste seizoen van Zondag met Lubach, dat vorig jaar gemiddeld tussen de 1,5 miljoen en 2,3 miljoen kijkers trok. De Avondshow met Arjen Lubach is net als Zondag met Lubach een satirische nieuwsshow. Het programma wordt vanaf deze week elke maandag tot donderdag uitgezonden. In de eerste aflevering had Lubach onder meer aandacht voor de spanningen tussen Rusland en Oekraïne en de Olympische Winterspelen.

Jinek, Lubachs directe concurrent op RTL 4, begon maandag aan een nieuw seizoen. De talkshow, waarin Mark Rutte te gast was, trok 872.000 kijkers. Voorganger Beau trok de afgelopen maanden ongeveer net zoveel kijkers. Op1 bereikte na Lubach 933.000 kijkers en VI Vandaag wist op SBS6 717.000 mensen te boeien.

Op primetime waren de meeste kijkers voor Radar en Spoorloos. De NPO 1-programma's scoorden beide zo'n 1,4 miljoen kijkers. RTL 4 bleef net onder het miljoen met Help, Mijn Man Is Klusser (973.000), net als de NPO 3-hit Hunted VIPS (961.000). Kijk Hieronder een fragment uit zijn nieuwe talkshow.

De Telegraaf/Mediasite.tv