Medianieuws

Kick-off Big Brother trekt 1,3 miljoen kijkers

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

RTL pakte de lancering van de moeder aller realityshows groots aan door anderhalf uur uit te zenden op zowel RTL 4 als RTL 5 waar de reeks voortaan dagelijks te zien is.

Bij RTL 4 leverde dat een miljoen kijkers op, vervolgens trok het programma op de vaste thuiszender nog eens 327.000 kijkers. Daarmee is het 't best bekeken RTL 5 programma van de dag. Maar de kritieken waren nog niet bepaald lovend.

Massa is kassa groeit bij SBS6

SBS 6 lanceerde ook een gloednieuwe realityavond. Familie Gillis: Massa is kassa verhuisde van de late vrijdagavond naar primetime maandag en dat beviel best: 626.000 kijkers keken naar de nieuwe avonturen van ons Peter en ons Nicol die het weer hoog in de bol had. Vervolgens trok de start van het derde seizoen Urk! nog eens 741.000 kijkers. 

De Slimste domineert

De weekopener van De slimste mens is met afstand de populairste NPO-titel van de avond met 1,93 miljoen kijkers die zich verbaasden over het (gebrekkige) kennisniveau van de kandidaten. Spoorloos deed het op NPO 1 met 1,49 miljoen kijkers ook zeker niet slecht. Vervolgens zorgde de laatste Klassen voor een dip naar 570.000 kijkers waardoor Op1 niet verder kwam dan 797.000. Daarmee was de talkshow geen partij voor het terugkerende Jinek dat met 949.000 kijkers de late avond won.


Kijk hieronder uitslag van Big Brother destijds uitgezonden bij Veronica TV

 

Televizier/Mediasite.tv