Medianieuws

Viaplay in gesprek met aandeelhouders over de toekomst

(Leestijd: 1 minuut)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Viaplay in gesprek over toekomst

Het gaat slecht met Viaplay. De publicatie van de resultaten over het derde kwartaal is op het laatste moment uitgesteld.

Er worden nu belangrijke gesprekken gevoerd met aandeelhouders en geldschieters over de toekomst.Viaplay overlegt met de drie grootste aandeelhouders, schuldeisers en obligatiehouders over een mogelijke herkapitalisatie, dat betekent dat het bedrijf meer geld nodig heeft.

Verkoop van onderdelen

Verder wordt gesproken over de mogelijke verkoop van activiteiten waar Viaplay niet verder mee wil. De uitkomst van die gesprekken wil Viaplay afwachten, voordat het meer duidelijk geeft over de financiële situatie.

Weinig over van de grote plannen

Viaplay had grote plannen. Zo kocht het onder meer de rechten om Formule 1-races in Nederland en voetbalwedstrijden van de Engelse Premier League live te kunnen uitzenden.

Met de populariteit en de successen van Max Verstappen dacht het daarmee goed te zitten. Maar de ambities zijn flink teruggeschroefd.

30 procent minder werknemers

De inkomsten vallen tegen, zo zijn consumenten door de gestegen kosten voor energie en voeding minder geneigd om een abonnement te nemen. Viaplay wilde daarom flink in de kosten snijden, maar dat levert nog te weinig op.

RTL Z/MEDIASITE.TV