Medianieuws

Kink wil FM pakket Radio Decibel overnemen

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

KINK WIL FM FREQUENTIES DECIBEL OVERNEMEN

De alternatieve radiozender Kink onderhandelt met de eigenaar van de FM-frequenties van radiozender Decibel met als doel om Kink daarop te laten uitzenden.

Dit heeft Marketing Report vernomen van verschillende onafhankelijk van elkaar staande bronnen. Ondanks herhaalde verzoeken heeft Jan Hoogesteijn, algemeen directeur van Kink, niet gereageerd.

Perry Oerlemans, die (via Young City Media BV en Dutch Media Investments BV) (mede-)eigenaar is van Decibel en het frequentienetwerk bezit, heeft eveneens niet gereageerd op vragen.

Radio Decibel zendt sinds 2007 als niet-landelijke commerciële radiozender uit op FM in de Randstad (met een onderbreking van circa 9 maanden in 2019). One Media Sales (OMS ondergerbacht bij Talpa Media Solutions) verkoopt de reclamezendtijd van Decibel.

Decibel heeft een format met voornamelijk muziek uit jaren ’90 en ’00 met (in de Randstad) presentatoren als Luc van Rooij en Stefan Brau. Naar verluid zouden eigenaren Perry Oerlemans en Pierre Karsten (die in 2021 Boomerang aan Publicis verkocht) op zoek zijn naar een andere invulling van de FM-frequenties vanwege matige prestaties van Decibel.

Kink slaagde er niet in om tijdens de recente veiling voor landelijke etherfrequenties een frequentienetwerk te verwerven. Kink is eigendom van Leon Ramakers.

Radiozender Slam! (van Mediahuis) slaagde er evenmin in om een pakket te verkrijgen (cq. te behouden) en heeft dankzij een overeenkomst met de eigenaar van het niet-landelijke B5-frequentienetwerk tot 1 september 2025 de beschikking gekregen over FM-frequenties in de Randstad. Daarmee wordt 16,07 procent van de Nederlandse bevolking bereikt. Radio 10 Brabant en Qmusic Limburg zenden op soortgelijke wijze uit in Noord-Brabant en Limburg.

Decibel zendt thans uit met zenders in Amsterdam, Alkmaar, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven (Nuenen). Behoudens de Eindhovense zender bereikt Decibel 30,58 procent van de Nederlandse bevolking. Voor beide netten werd in 2003 nog circa 2,5 miljoen euro in totaal betaald. De niet-landelijke uitzendlicenties worden per 1 september 2025 opnieuw verdeeld.

Marketingreport/Mediasite.tv