Medianieuws

Talkshow Renze Klamer gaat van start op RTL 4

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Renze Klamer RTL 4

De talkshow 'RENZE' van presentator Renze Klamer (33) gaat maandagavond van start op RTL 4.

De talkshow is eerst zo'n vier weken dagelijks te zien, voordat het programma vanaf november in de weekenden terugkeert.

RENZE wordt een toevoeging aan het uitgebreide talkshowaanbod op RTL. De presentator wil zich onderscheiden van programma's als BEAU, Jinek en Humberto door middel van de onderwerp- en gastenkeuzes, zo vertelde hij aan het ANP. "En het is in de basis anders, omdat ik er zit.

Hoe het er precies uit komt te zien, kan hij nog niet met zekerheid zeggen. Wel wil hij nieuwe gezichten introduceren en 'iets met muziek doen'. Of dat betekent dat hij ook weer achter de piano kruipt, zoals hij in De Vooravond geregeld deed, denkt hij niet. "Ik sluit het niet uit, maar in ieder geval niet in het begin. Die verrassing is al wel geweest."

R enze tekende onlangs een contract bij RTL. Daarvoor maakte hij samen met Fidan Ekiz de talkshow De Vooravond bij de NPO, maar die werd een jaar geleden vrij abrupt geschrapt. Het programma zou volgens BNNVARA 'niet urgent' genoeg zou zijn. Hij zei recent tegen het ANP dat hij nog steeds niet snapt waarom dat toen is gebeurd. "Dat is me nog steeds niet duidelijk. Maar het kan niet aan het aantal kijkers hebben gelegen." De Vooravond trok namelijk zo'n miljoen kijkers per avond, vervolgt hij. "Maar dat zal ik hier niet halen, zo in de zomer."
RTL Boulevard/Mediasite.tv