Medianieuws

RTL heeft Megaflop Opvoeden doe je zo ingekort vanwege extreem lage kijkcijfers

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Leer de gezinnen kennen

De kijkcijfernachtmerrie van Robert ten Brink is "eindelijk voorbij", aldus kijkcijferduider Tina Nijkamp op haar Insta.

Roberts opvoedprogramma Opvoeden doe je zo! scoorde best wel slecht en Tina ontdekte dat RTL wist in te grijpen: de boel is volgens haar met een aflevering ingekort.

Gisterenavond zaten er maar 352.000 mensen klaar voor Opvoeden doe je zo! op RTL 4. En dat zijn geen cijfers waarbij je de vlag uit kan hangen, natuurlijk. Zeker niet omdat het een primetimeprogramma is met een tv-icoon als Robert ten Brink. De eerste aflevering sloeg al niet aan met 467.000 kijkers en daarna zakte het dus steeds verder weg in het moeras. "Qua kijkcijfers pijnlijk, maar ook het meest slechte format tot nu toe dit tv-seizoen", sneert Tina, oud-programmadirecteur van SBS6 en tegenwoordig kijkcijferfluisteraar op Insta.

RTL greep in

Ze ontdekte dat RTL heeft ingegrepen. "Gelukkig is de nachtmerrie eindelijk voorbij, dit was de laatste aflevering. RTL heeft de serie met één aflevering ingekort, oorspronkelijk zouden er zes afleveringen zijn. Gelukkig." Volgende week bezet Matched By Mom eenmalig de plek die Opvoeden doe je zo! eigenlijk zou innemen.

Opvoeden doe je zo

Voor wie de show niet kent, en dat zijn er best wat: na het opvoedruilprogramma Hoe gaat dat bij jullie thuis? dook ook RTL 4 in de wondere wereld van het opvoeden. In Opvoeden doe je zo! vochten acht eigenzinnige ouders met verschillende technieken onderling uit wie de beste opvoeder is. Onder leiding van Robert ten Brink en opvoedingsexpert Anne-Marie Stevens beoordeelden de gezinnen elkaars stijl door middel van opdrachten. Wie zijn de meesteropvoeders? Tina mieterde het programma eerder al in de prullenbak. Ze vindt het drie keer niks. "Opvoeden is persoonlijk en valt niet in te delen in categorieën", legde ze eerder uit. "Waarom hebben Robert ten Brink en RTL hier ja tegen gezegd? Zo raar."

Veronica Supperguide/Mediasite.tv