Medianieuws

Remco van Leen volgt mogelijk Frans Klein op bij de NPO

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Remco van leen

De kans is groot dat Remco van Leen bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) directeur Video Frans Klein opvolgt. Van Leen vervult die functie nu ad interim.

Hij deelt die rol samen met voormalig HR-manager Jojanneke Doorn sinds Frans Klein in november 2022 aanvankelijk tijdelijk terugtrad vanwege het lopende onderzoek naar sociale veiligheid binnen de gehele NPO. Klein vertrok in augustus van dit jaar definitief bij de NPO en stapte over naar Talpa. Op dat moment werd de (interne) benoemingsprocedure voor een nieuwe Directeur Video in gang gezet. Van Leen bevestigde op de seizoenspresentatie van de NPO dat hij heeft gesolliciteerd naar de functie van directeur Video. Een gebruikelijke procedure van de NPO, die afgelopen zondag sloot. ,,Mijn hart ligt bij de publieke omroep”, stelde Van Leen die binnen een maand duidelijkheid denkt te hebben.

 Van Leen is opgeleid als journalist. Hij begon begin jaren ‘90 zijn mediacarrière bij Ivo Niehe Productions en heeft nog altijd contact met de bekende tv-presentator. Dertien jaar lang was Van Leen mediadirecteur van Tros, later Avrotros, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor het Eurovisie Songfestival.

Hij verliet de publieke omroep in 2016 voor Talpa, de commerciële zender van John de Mol, waar hij als programmadirecteur onder meer Veronica Inside, Steenrijk, straatarm en Chateau Meiland onder zijn hoede had. Na drie jaar vertrok hij bij Talpa. Sinds maart 2022 is hij terug bij de publieke omroep, eerst als zogenoemde genremanager en nu als waarnemend directeur.

AD/MEDIASITE.TV