Medianieuws

Per 1 september FM-wijzigingen voor Radio Veronica, SLAM! en Sublime

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mediahuis, kondigt enkele strategische aanpassingen aan binnen haar radiomerkenportfolio.

Deze veranderingen, die ingaan op vrijdag 1 september, zijn het gevolg van de recente FM-veiling waarbij Mediahuis twee felbegeerde FM-kavels heeft verworven. Met twee FM-kavels en zes radiostations in bezit, is besloten hoe de beschikbare frequenties in te richten en de luisterervaring optimaal te blijven verzorgen.

Dit zijn de belangrijkste aanpassingen die Mediahuis doorvoert:

  • Radio Veronica verhuist naar nieuwe FM frequenties. Radio Veronica is vanaf vrijdag te horen op de huidige FM frequenties van SLAM!. Met deze verhuizing blijft Radio Veronica overal in Nederland via FM te horen en blijft het zijn bekende programma's aanbieden. De online, DAB+ en digitale kabelbeluistering blijft onveranderd

  • SLAM! op FM in de Randstad. SLAM! verhuist in de Randstad naar nieuwe FM frequenties, en is daarnaast overal in Nederland online, via DAB+ en digitale kabel te horen.

  • Sublime gaat volledig digitaal. Sublime verlaat zijn FM-frequentie en is vanaf 1 september exclusief beschikbaar via internet en DAB+, via kanaal 9C, de huidige DAB+ frequentie van Nostalgie.

  • 100% NL blijft op huidige frequenties. Voor 100% NL verandert er niets. Het station blijft uitzenden op de huidige bekende frequenties.

"Met de recent verworven FM-kavels en de digitale distributie van online, DAB+ en digitale kabel blijven onze radiostations overal te horen”, zegt Tom Klerkx, CEO Radio bij Mediahuis. “Voor vele
FM-luisteraars is vrijdag een ‘nationale omschakel dag’ en voor onze radio organisatie breekt een nieuwe fase aan. De recent door Mediahuis overgenomen radiostations gaan als één familie met elkaar samenwerken om nog betere programma’s te maken en nog meer luisteraars te bereiken. Daar kijken we erg naar uit!"

Mediahuis radiostations

De radiostations van Mediahuis bereiken per week ruim 3,3 miljoen luisteraars en het radioportfolio heeft voor bijna elke luisteraar iets te bieden. Radio Veronica brengt de kracht van pop- en rockmuziek naar voren, terwijl Sublime de wereld van funk, soul en jazz omarmt. 100% NL is gericht op muziek van Nederlandse bodem en SLAM! richt zich op pop en dance hits. Daarnaast is er Sunlite voor een soft en easy muziekmix en brengt Nostalgie de classics van de afgelopen 30 jaar.


Mediahuis/Mediasite.tv