Medianieuws

TV BAAS VAN NPO GAAT MOGELIJK OVERSTAPPEN NAAR RTL

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In Hilversum wordt ernstig rekening gehouden met een overstap van NPO-televisiebaas Frans Klein naar het commerciële RTL 4.

Ingewijden zeggen dat met Klein gesprekken zijn gevoerd over het opvolgen van de inmiddels vertrokken RTL-programmadirecteur Erland Galjaard. Het zorgt voor veel onrust binnen de gelederen van de publieke omroep.Er werd enkele weken terug nog voorzichtig over gespeculeerd, maar inmiddels heeft bijna iedereen in tv-land het over deze mogelijke transfer die zeer spraakmakend te noemen zou zijn. Klein zou zelf openlijk met omroepbazen- en medewerkers praten over zijn flirt met het commerciële bedrijf.

Frans Klein - sinds 2014 verantwoordelijk voor de programmering van de publieke netten NPO 1, 2 en 3 – is al druk bezig met de uitzendschema’s van komend najaar en 2019. Onlangs lekten enkele van die plannen uit. Zo wil de tv-directeur in het kader van bezuinigen de talkshows van Eva Jinek en Jeroen Pauw een half uur eerder laten beginnen en zijn er ideeën over een soapserie op de plek van EenVandaag. Die actualiteitenrubriek zou dan verhuizen van NPO 1 naar NPO 2.

Lang niet alle plannen zijn onomstreden. En wordt daar straks een klap op gegeven waarna Klein overstapt naar de concurrent. Ook bestaat de angst dat Klein dan misschien goede vrienden en NPO-coryfeeën als Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw meeneemt naar RTL.

AD/MEDIASITE.TV