Medianieuws

Oud Voice-over van Veronica Jos Bergenhenegouwen is overleden

(Leestijd: 2 - 3 minuten)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Veronica TV

Jos  Bergenhenegouwen is overleden. Dat meldt TV maker Bert van der Veer op zijn Facebook.

Jos zou gestorven zijn aan de gevolgen van alvleesklierkanker.Jos Bergenhenegouwen begon zijn carrière als programmamaker bij de Veronica Omroep Organisatie (op dat moment de kleinste omroep van Nederland), nadat hij in 1981 zijn studie aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie met goed gevolg had afgerond. Bij Veronica was hij niet alleen eindredacteur en producent van diverse televisieprogramma’s, maar werkte hij ook voor de radio-afdeling. Al vrij snel na zijn indiensttreding werd Bergenhenegouwen tevens de zenderstem van Veronica radio en televisie. In die hoedanigheid sprak hij duizenden promo’s en programma’s in.

Bij Veronica was Bergenhenegouwen in verschillende rollen onder meer betrokken bij programma’s als Veronica Film, Countdown, De Heilige Koe, Veronica Sport, Nederland Muziekland, Veronica’s Strandrace, Veronica’s Meimaand Filmmaand, de Pin-Up Club, Tineke, Verona, het Voetbalgala en het IJsgala. Wat radio betreft werkte hij in diverse functies onder andere mee aan de Top 40, Veronica’s Popjournaal, Veronica Nieuwsradio, Trend, Mono en Radio Romantica.

In augustus 1989 verliet Bergenhenegouwen de Veronica Omroep Organisatie (inmiddels uitgegroeid tot de grootste omroep van Nederland met een dubbele A-status) om over te stappen naar RTL-Véronique, dat al snel zou worden omgedoopt tot RTL 4. Ook daar werd Bergenhenegouwen weer eindredacteur en producent van diverse programma’s en werd hij tevens de zenderstem. In 1991 trad hij toe tot het programma management van RTL 4 en werd hij verantwoordelijk voor research & development. In 1994 werd hij Program Director RTL 4 en RTL 5.

Bij RTL was Bergenhenegouwen in meerdere functies bij vele programma’s betrokken, waaronder: Bios, Club Vérotique, De Week van Willibrord, Lief & Leed, Fortuinlijke Vrouwen, Ga Toch Fietsen, Ja, Ik Wil Een Miljonair, Je Echte Leeftijd, Monte Carlo, Niet Te Geloven, Gaan Met Die Banaan, De Postcode Loterij, Peter Jan Rens Late Night en Knallende Kurken. Als zenderstem sprak hij voor RTL 4 tienduizenden promo’s en programma’s in.

n 2000 vestigde Bergenhenegouwen zich als zelfstandig media-adviseur en free-lance voice-over, waardoor hij ook voor andere partijen aan de slag kon. Hij was onder meer de voice-over van langlopende dagelijkse televisieprogramma’s als Big Brother, De Gouden Kooi, Achter Gesloten Deuren, Utopia I en Utopia II, en Een Jaar van je Leven. Bergenhenegouwen was tevens de stem van talloze andere tv-programma’s, zoals De Achmea Kennisquiz, De Zwakste Schakel, De Nacht van Fortuyn en van vele commercials en bedrijfsfilms. Ook was hij de eerste zenderstem van de televisiezender 24Kitchen en hij was tevens 18 jaar de zenderstem van de radiozender Arrow Classic Rock. Kijk hieronder een promo Jos Bergenhenegouwen als Voice-over van Veronica TV uit 2003.

Spreekbuis/Mediasite.tv