Medianieuws

De UEFA Champions League play-offs live op Veronica TV

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Morgen, dinsdag 21 augustus, gaan de play-offs van de UEFA Champions League van start met de wedstrijd Bate Borisov – PSV. Op woensdag 21 augustus gevolgd door Ajax – Dynamo Kiev.

Deze twee Nederlandse clubs namen het vaakst deel aan de groepsfase van de UEFA Champions League, te weten PSV 15 keer en Ajax 13 keer.

 De laatste keer dat twee Nederlandse ploegen in het hoofdtoernooi actief waren, was in 2010 / 2011 met Ajax en FC Twente. De laatste keer dat Ajax de groepsfase bereikte via de play-offs dateert uit 2010, tegen Dynamo Kiev. Nu ook weer de tegenstander. Na een 1-1 uitduel werd het 2-1 in de Arena. Dit was tevens de laatste keer dat een Nederlandse club via de play-offs het hoofdtoernooi haalde.

 PSV-trainer Mark van Bommel won de UEFA Champions League in 2006 met FC Barcelona. Van Bommel verloor in de finale van 2010 met Bayern met 2-0 van Inter. De wedstrijd Bate Borisov –PSV wordt deze dinsdag gepresenteerd door Hélène Hendriks en geanalyseerd door Johan Derksen en Ronald de Boer. Verslaggever is Wytse van der Goot en commentaar komt van Leo Oldenburger.

 De wedstrijd Ajax- Dynamo Kiev die woensdag is te zien, wordt gepresenteerd door Wilfred Genee en geanalyseerd door René van der Gijp en Dick Advocaat. Hélène Hendriks is verslaggever en Wytse van der Goot de commentator.

Op dinsdag 28 augustus zijn de play-offs Dynamo Kiev – Ajax en op woensdag 29 augustus PSV – Bate Borisov te zien bij Veronica TV

Talpa Network/Mediasite.tv