Medianieuws

Oud Veronica-perschef Hans van der Veen overleden

(Leestijd: 1 minuut)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hans van der Veen oud perschef van Veronica oveleden

Voormalig Veronica-perschef en artiestenmanager Hans van der Veen is overleden.

Hans van der Veen was jarenlang de perschef van (toen nog) omroepvereniging Veronica. Hij startte in 1987 bij Veronica.Het was een sollicitatiegesprek van vijf minuten met Rob Out. Ik moest het allemaal zelf maar uitvogelen. Maar het is gelukkig allemaal gelukt”, herinnerde Van der Veen zich later.

Keihard de lekkerste

Net als zijn illustere voorganger Jan Morriën bedacht Van der Veen diverse slogans voor Veronica. Dan stuurde ik een mailtje naar dertig man en als die riepen dat het goed was, dan was die goed. Jan Morriën bedacht ’Jong, snel en wild’, ’Keihard de lekkerste’ komt uit mijn koker.”

Als perschef van Veronica maakte Van der Veen de groei van de omroep mee naar meer dan een miljoen leden. In 2003 vertrok hij bij Veronica.Daarna was de Huizer actief als artiestenmanager. Van onder anderen tv-presentator Quinty Trustfull behartigde hij de belangen. Trustfull schrijft bij enkele foto’s op haar Instagram dat zij en Van der Veen elkaar decennia hebben gekend. ’We gaan 33 jaar terug, mijn vriend en manager en zoveel meer’, schrijft ze.

De Gooi en Eemlander/Mediasite.tv