Medianieuws

Ophef door actie van klimaatactivist bij de Talkshow Jinek

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Activist lijmt zichzelf vast op tafel in uitzending Beau: 'Het leven van  ons allemaal staat op het spel' | Show | bd.nl

Dat er tijdens een live-uitzending van alles kan gebeuren, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen.

Toch staan de kijkers van Jinek vanavond voor een wel héél grote verrassing: halverwege de uitzending springt een man een klimaatactivist namelijk de tafel op, om zich vervolgens aan het meubelstuk vast te lijnen. In Jinek komt een item voorbij over klimaat-activisten die het de laatste tijd hebben gemunt op kunstwerken. Zo is er al aardappelpuree gegooid op een Monet, werd het wassen beeld van koning Charles besmeurd met chocoladetaart en is er tomatensoep gegooid een schilderij van Vincent van Gogh. 

Het is de bedoeling dat klimaatactivist Jelle de Graaf hier het één en ander over gaat vertellen vanuit zijn oogpunt, maar halverwege het gesprek staat hij plotseling op, stapt hij de tafel op en gaat hij pal voor Beau zitten. De presentator heeft op dat moment al een voorgevoel wat er gaat gebeuren. "2  Componentenlijm in een live-programma?" zo vraagt hij zich lachend af. Jelle smeert vervolgens zijn handen in met lijm en drukt deze aan de tafel vast. "Ja, ik ga het hebben over het klimaat nu, zo vertelt hij. Als Jelle vervolgens non-stop aan het woord is, grijpt Beau in. "Je kan niet de hele tijd aan het woord zijn." Jelle is het daar niet mee eens: "Jawel, ik ga de hele tijd aan het woord zijn. Ons leven staat op het spel."

 Na het reclameblok blijkt Jelle verwijdert te zijn van de tafel en kunnen de gesprekken weer hervat worden. Jelle blijkt in ieder zijn doel te hebben bereikt: aan de tafel gaat het namelijk alleen nog maar over de actie. Kijk hieronder naar de Beelden gisterenavond.
 
RTL Boulevard/Mediasite.tv`