Medianieuws

NPO 1 de grote wimaar op primetime vanwege het WK Voetbal

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Het voetbalgeweld is weer losgebarsten en dat is goed te zien in de kijkcijfers van zaterdag.  In totaal stemden ruim 2 miljoen mensen af op de avondwedstrijd bij de NPO tussen Uruguay en Portugal.

De voetballiefhebbers moesten vrijdag even een dagje afkicken, want voor het eerst in weken was er geen WK-wedstrijd. Vanaf zaterdag barstte het geweld weer los en begon de knockout-fase. Met twee prachtige affiches wisten de kijkers hun televisietoestel weer aan te krijgen. 

Uruguay - Portugal

De avondwedstrijd was er één tussen Uruguay en Portugal. Ruim 2.3 miljoen mensen stemden hun televisie af op de NOS (en ongetwijfeld ook nog wat Nederlanders die het via de Vlaamse televisie volgden). De mensen kregen een spektakelstuk voorgeschoteld tussen grootheden als Ronaldo aan de ene kant en Suarez en Cavani aan de andere kant. De Uruguayanen wisten het duel met 2-1 te winnen en gaan dus door naar de volgende ronde. Cavani nam twee treffers voor zijn rekening. 

 
 Frankrijk - Argentinië

In de middag kreeg het volk al een kraker voorgeschoteld. De kijkcijfers zijn wat lager, namelijk 1.4 miljoen, maar dat zal ook te maken hebben gehad met het mooie weer. De wedstrijd eindigde in 4-3 voor Frankrijk, waardoor dat land nu Uruguay treft in de kwartfinale. Mbappé was de grote man aan Franse kant. Hij maakte twee goals en maakte het de verdediging van Argentinië constant moeilijk.

En was er ook nog

Was er verder nog een programma dat kon opboksen tegen het voetbalgeweld? Niet echt. RTL 4 moest het voor  Ik hou van Holland en Van der vorst ziet sterren doen met rond de 400.000 kijkers. Op NPO 2 stemden nog ruim 400.000 mensen af op de detective Beck en op NPO 3 deden dat ook ruim 400.000 mensen op Zij gelooft in mij over André Hazes.

TeleVizier/Mediasite.tv