Medianieuws

Na 2 seizoenen is doek gevallen voor de Vooravond

(Leestijd: 2 - 3 minuten)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Vooravond gemist of wil je het live kijken? | NLZIET

BnnVara stopt na de zomer met het programma De Vooravond met Renze Klamer en Fidan Ekiz.

In plaats daarvan komt er per 30 augustus een talkshow die afwisselend door Sophie Hilbrand en Khalid Kasem gepresenteerd gaat worden.

De omroep stelt na twee seizoenen ’de urgentie’ van De Vooravond te missen die wel wordt gezocht. „Na twee seizoenen hebben we besloten te stoppen met de presentatie door Renze Klamer en Fidan Ekiz”, stelt directeur content Gert-Jan Hox. „Zij zijn als duo met elkaar in het diepe gesprongen, vulden elkaar goed aan en hebben het programma een eigen karakter gegeven. Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken.”

De bedoeling is dat het nieuwe programma wordt geleid door ’één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt’. Sophie en Khalid zullen het programma dus afwisselend presenteren.

Trots

Sophie deed al ervaring op als talkshowpresentatrice van Op1, waar ze sinds de start vorig jaar januari een vast duo vormde met Hugo Logtenberg. „Na anderhalf jaar Op1 smaakt de talkshowtafel naar meer”, zegt ze in een reactie. „Ik ga Hugo wel erg missen, maar ben er trots op dat ik voor m’n cluppie BnnVara op die mooie plek, samen met een nieuw team, dit programma kan gaan maken. En ik ben ook wel benieuwd naar de nieuwe man in m’n leven.”

De naam van Khalid is opvallender. Hij heeft vooralsnog weinig presentatie-ervaring. De meeste kijkers zullen hem kennen als advocaat van zijn eigen advocatenkantoor en als woordvoerder van de familie van voetballer Abdelhak Nouri. „Verwondering, interesse en enthousiasme. Dat is wat ik meeneem en wat zal moeten leiden tot mooie, inspirerende gesprekken”, zegt hij. „Deze uitdaging lijkt in niets op wat ik tot nu toe gedaan heb, maar ik ben enorm gemotiveerd om met Sophie en het hele team een talkshow te maken waar mensen met veel plezier naar willen kijken.”

Renze Klamer staat Perplex

Renze Klamer reageert donderdag verbaasd op het nieuws. De presentator dacht juist dat er meer entertainment nodig was, deelt hij op Twitter. „Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord, en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen 2 de opdracht was: meer entertainment. Wie het snapt, mag het zeggen. Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen. Kijk hieronder naar compilatie

De Telegraaf/Mediasite.tv